Няма изненада в това, че правителството Желязков не мина. Борисов

...
Няма изненада в това, че правителството Желязков не мина. Борисов
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Невъзможно е правителство с втория мандат

Няма изненада в това, че държавното управление „ Желязков ” не мина. Борисов подвигна ръце преди този момент, държавното управление беше показано колкото той да съобщи, че е извършил конституционното си обвързване. Беше ясно, че той няма желание да ръководи и да поеме отговорност, а това прави невероятно държавно управление с втория мандат. При обстановката с Движение за права и свободи не мога да си показва, че такава партия би могла да сътвори кабинет и да носи политическа отговорност. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

Той уточни, че се следи разпад на политическите обединения.

„ Дори в ГЕРБ, колкото и да се пробва да се показва като монолитна групировка, и там се развиват процеси, и има напрежение. Няма по какъв начин да не е по този начин, защото безсилието на политическите обединения да създадат държавно управление води до демотивация на политиците и на гласоподавателите ”, сподели още Вигенин.

„ Вътрешен спор и вероятно раздробяване на Движение за права и свободи може да сътвори пространство за евентуални по-крайни обединения, учредени на етническа основа. Това би било обезпокоително. Вярвам, че Движение за права и свободи ще откри метод да излезе от актуалната обстановка ”, счита политикът.

Вигенин сподели още, че на този стадий не вижда ядрото, към което може да се образува държавно управление. Той е на мнение, че " третият мандат е въпреки всичко някакъв късмет да се оставят партийните ползи обратно и да се сътвори нещо, което да преведе България пред идните провокации ". По негови думи при такова състояние няма значение при кого ще отиде третият мандат.

Вигенин разяснява решението на контролната комисия на Българска социалистическа партия, а точно, че Корнелия Нинова няма право да се кандидатира за нов мандат отпред на партията.

„ Аз се преценявам с решението. Вероятно има метод то да бъде атакувано, когато пристигна моментът и в случай че някой не е склонен ”, уточни той.

„ Ще създадем полемика с по-млади хора. Търсим новото начало в развиването на българската левица. Една опция, която да има основанието да посегне към властта. В този разпад на политиката и държавността, левицата е призвана да даде нови решения ”, съобщи Вигенин.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР