Няма издавана нова заповед на на министърът на здравеопазването Кирил

...
Няма издавана нова заповед на на министърът на здравеопазването Кирил
Коментари Харесай

„Отивам на работа“ отпада като основание за напускане на градове по празниците

„ Няма издавана нова заповед на на министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев за овакантяване на регионалните градове. Вчера хората се юрнаха. На изхода на София беше ужасно. Не схващат ли каква е заплахата тези хора? Но принудително можеш да вземеш, а не да дадеш. ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов по време на брифинг в Министерския съвет.

По неговите думи заповедта на министър Ананиев споделя, че регионалните градове се напущат, когато има съображение за това, като единствената разлика в разпоредбите за пътешестване през четирите почивни дни е, че основанието „ отиване на работа “ отпада, защото множеството предприятия и държавни служби не работят

Комисарят съобщи, че досега на инцидентен принцип са тествани над 9000 заявления за прекосяване през КПП-тата на регионалните градове.

„ 641  души, които са показали, че отиват на работа, не имат трудов контракт към компаниите, които са показали, 80 души са регистрирани като безработни. Полицаите са там с една цел - да се опитат да запазят здравето на хората, а не за насмешка. Не лъжем системата, а себе си и своите близки. Заблуждавате единствено себе си! Останете у дома. Когато сме живи и здрави, когато сме добре, всеки ден е празник, ще има време да забележим нашите родители, нашите близки и другари, ще има време отново да излезем на заведение, да се съберем с добра компания, само че дано не опропастяваме това, което постигнахме от 13 март до момента. “, прикани комисар Иванов.

Близо 800 са досъдебните производства за нарушение на карантината. 5889 са актовете по закона за здравето, 2534 от тях са за неносене на маски.

Директорът на Главна дирекция " Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски изясни, че на територията на цялата страна са построени 215 КПП-та.

По думите му близо 4000 православни храма ще бъдат охранявани по Великден, като полицейското наличие към тях ще бъде засилено, с цел да не се допусне нарушаване от позиция на всеобщо събиране и да се следи за осъществяването на противоепидемичните ограничения.

„ В навечерието на великденските празници бяха тествани всички православни храмове. На 1281 от тях беше обърнато особено внимание, заради обстоятелството, че те са категоризирани от нас като средища, в които се събират повече хора. За поредна година обект на инспекциите бяха, преди всичко основаната организация за пожарна сигурност, на второ опцията за своевременна евакуация и на трето място бързото погасяване на вероятно зародил пожар “, “, сподели шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.

„ Връчени са 148 писмени наложителни разпоредби за осъществявания от тях. За наслада те не са тежки. Свързани са с реорганизиране на евакуацията. В 28 от най-значимите обекти, където чакаме по-голямо скупчване на хора, е проведено непрекъснато оперативно дежурство - ще бъдат налице противопожарни коли и други характерни наши средства. 501 индивида са били ангажирани с тази интервенция “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР