Няма искане от полската страна за провеждане на консултации по

...
Няма искане от полската страна за провеждане на консултации по
Коментари Харесай

Военният министър: Източният фланг на НАТО няма нужда да се усилва още

Няма искане от полската страна за осъществяване на съвещания по член 4 и няма съображение да се мисли за активиране на член 5 от контракта на НАТО . Това съобщи служебният боен министър Димитър Стоянов след засекретеното съвещание на комисиите по външна политика и по защита в Народното събрание. Двете парламентарни комисии се събраха изключително, с цел да обсъдят случая с .

По думите му има разнообразни версии за случилото се в Полша . От полска страна, от американска и от българска страна се приказва за случай - това е главната версия, която се преглежда. Разглеждат се разнообразни версии в посока съветска или украинска ракета, която е била изстреляна, само че главната версия, по която се работи е, че е най-вероятно става въпрос за украинска ракета, която е изстреляна по съответна въздушна цел.

" Това, което и нашите съдружници разясняват, е една спокойна позиция, без увеличаване и повишение на степен на подготвеност на въоръжените сили или увеличаване на Източния фланг на НАТО. Не се чака нещо чрезвичайно да се случи на наша територия и която и да било друга територия ", увери военният министър.

Рискове постоянно има, спорът е до нас, само че Стоянов не чака съответна опасност за българската национална сигурност. Военният министър посочи, че няма трендове и планове от съдружниците ни за увеличаване на Източния фланг на НАТО. В момента се организира взаимен еър полисинг с испанските изтребители и Стоянов не вижда нищо належащо.

Димитър Стоянов добави, че няма терзание измежду депутатите поради обстановката в Полша .
 ГЕРБ, Движение за права и свободи и Янев зоват за въздържаност във връзка с падналата в Полша ракета
ГЕРБ, Движение за права и свободи и Янев зоват за въздържаност във връзка с падналата в Полша ракета

Докато публично да се открият фактите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР