Няма информация за загинали и пострадали хора при наводнението в

...
Няма информация за загинали и пострадали хора при наводнението в
Коментари Харесай

Комисар Николов: При наводненията има бедстващи хора, но няма информация за загинали и пострадали

Няма информация за починали и потърпевши хора при наводнението в Богдан и Каравелово. Получават се сходни сигнали, само че все още те не са доказани. Това сподели за Българска национална телевизия шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Николай Николов.

Той съобщи, че обстановката в Богдан и Каравелово продължава да е тежка. Добрата вест е, че равнището на водата в Богдан е паднало съвсем метър.

Има бедстващи хора - това са трима души в Рибарниците до село Московец. Указанията са да се качат на високите етажи на къщите, с цел да изчакат спасителите. Правим всичко допустимо, сподели комисар Николов.
Ако времето разреши, ще излети хеликоптер, с цел да се изтеглят 5-6 души, в това число и бременна жена. На място работят стотици хора - доброволци, пожарникари, военни, служители на реда, спасители. Всичко допустимо е мобилизирано, с цел да се окаже подпомагане на хората, сподели комисар Николов.
По думите му наводненията са породени от проливните дъждове. Той изясни, че тази нощ над Клисура дъждът е бил 191 литра на квадратен метър. Около обяд над връх Богдан се е развила мощна купесто-дъждовна облачност, т.нар - супер клетка, която в допълнение е изляла дъжд.

" Всичко в планината в Средна гора до връх Богдан е разрушено. Това ни беше един от аварийните направления да заобиколим през Белокамене, хижа Средногорец, да отидем до Богдан, само че горе е пъкъл - няма никакви пътища. Това са част от скатните води, които идват от Скалъдере ", сподели комисар Николов.

Заради разрушените мостове, сега се приготвят понтонни мостове дружно с военните, които ще бъдат употребявани за евакуация на хората, както и на екипите на Българска национална телевизия, БНР, които също са в Богдан. Десетки лодки са наочени към мястото, само че те не могат незабавно да бъдат употребявани заради високите води, сподели комисар Николов.

Той добави още, че държат връзка с кметовете, а кметът на общината Кабаиванов е в Богдан, дружно с ръководителя на пожарната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР