Няма информация за прогнозата за времето, но това, което аз

...
Няма информация за прогнозата за времето, но това, което аз
Коментари Харесай

НИМХ: Правителството е младо и не знае какво правим

Няма информация за прогнозата за времето, само че това, което аз като началник помолих сътрудниците е да не стопират системите за ранно предизвестие и подаването на информация към медиите. От през днешния ден обаче Национален институт по метеорология и хидрология няма да подава информация към медиите за прогнозата за времето. Това съобщи шефът на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че идната стъпка, която се чака е евентуално ликвидирането на Национален институт по метеорология и хидрология като научна конструкция. Научната конструкция би трябвало да има право на преразпределението на бюджета и да има някаква научна автономност , настоя той.

Всичко, което се прави зад тила на института са доста притеснителни, уточни шефът на Национален институт по метеорология и хидрология.

Според него това, което не е правилно в съжденията на държавното управление е, че никой не приказва за бюджетната дотация. Ресурсите на Национален институт по метеорология и хидрология не са лимитирани и знаят проблемите както на Министерство на околната среда и водите, по този начин и на МОН. " Това държавно управление е доста младо и в случай че бяха след година или две всички министри, щяха да схванат какъв брой неща прави Национален институт по метеорология и хидрология за техните министерства ", акцентира Брънзов. Цялото изпитание на новото управление в МОН желае да потвърди, че просвета може да се прави в Българска академия на науките. Не, господа, просвета може да се прави и отвън Българска академия на науките, сподели Брънзов.
 Национален институт по метеорология и хидрология спря времето в символ на митинг
Национален институт по метеорология и хидрология спря времето в символ на митинг

Причината са готвените промени в статута на метеорологичната работа

Според шефа на Национален институт по метеорология и хидрология главният проблем е, че управлението на МОН се пробва да прокара политиката, че просвета не може да се прави отвън БА Н. Следващият ход е най-лошият и не желае да участва на него. Средната работна заплата в Национален институт по метеорология и хидрология е 1 180 лв., а през днешния ден е последният късмет за спасението на Национален институт по метеорология и хидрология, сподели още Брънзов.

Припомняме, че преди три години Национален институт по метеорология и хидрология бе. Решението бе взето след, които недоволстваха, че Академията не им дава полагаемото се от бюджета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР