Няма информация за прелели язовири и преливащи реки, съобщи министър

...
Няма информация за прелели язовири и преливащи реки, съобщи министър
Коментари Харесай

Нено Димов: Оперативното звено следи нивата на реките и язовирите

Няма информация за прелели язовири и преливащи реки, заяви министър Нено Димов на брифинг.

Информация ще се дава два пъти на ден към 12.00-12.30 часа се чака систематизирана информация за състоянието на язовирите, положението на реките по поречия с данни за сериозни равнища и спешни обстановки, данни за сериозни сектори по насипи и укрепителни уреди, както и постъпилата информация за  засегнати обитаеми места от нездравословното влияние на водите. Следващата ще се даде към 16.00 часа. 

По думите на министър Димов чиновниците на басейновите дирекции са на терен.

Тази заран е сформирано  Оперативното звено към Министерство на околната среда и водите по отношение на записаните превалявания през миналото денонощие, както и оповестено от Национален институт по метеорология и хидрология предизвестие от първа степен (жълт код) за интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, София, Пазарджик и Пловдив, е активиран  24-часов режим на работа на Оперативното звено за попречване на рискове от нездравословното влияние на водите към Министерство на околната среда и водите и в четирите Басейнови дирекции в страната.

През миналото денонощие паднаха обилни количества превалявания, които сътвориха проблеми основно в Пловдив, в Стара Загора, във Велико Търново. В мощ е предизвестие от първа степен (жълт код) за интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, София, Пазарджик и Пловдив.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР