Няма информация за нарастване на равнището на насилие в Афганистан

...
Няма информация за нарастване на равнището на насилие в Афганистан
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Превъоръжаването на армията върви по плана на президента

Няма информация за повишаване на нивото на принуждение в Афганистан и Сирия. Трябва да търсим обяснението за нарасналото прекосяване през границите в по-доброто време. Това не са бежанци, а стопански мигранти.

Това разяснява проф. Тодор Тагарев в студиото на БТВ във връзка случая с камион, при който починаха два души от афганистански генезис.

Цялостното превъоръжаване на изтребителната авиация върви по проекта на сегашния президент по думите на Тагарев: “Като най-малко посредством служебните държавни управления той направлява този развой по отношение на личните си визии. Случващото се сега е напълно негов замисъл”.

Той изясни, че предлагането на Съединени американски щати за самолетите F-16 е направено поради искане на българската страна.

Според него до 2025 година бойното дежурството по защита на небето на страната ни ще може да бъде изпълнявано със закупените самолети.

“За разлика от нас Румъния възприе различен метод. Тя се контракти за 30 ескадрили F-16 и ще премине към F30”, изясни Тагарев.

По думите му поради войната в Украйна за никой държавен водач не е добре да работи с Путин в региона на въоръженията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР