Няма информация за други пострадали български гражданиБългария беше първата държава

...
Няма информация за други пострадали български гражданиБългария беше първата държава
Коментари Харесай

Посланикът на България в Турция: В Искендерун все още има безследно изчезнал наш сънародник


Няма информация за други потърпевши български жители

България беше първата страна от Европейския съюз, която откликна на апела за оказване на незабавна помощ за избавяне от трагичното земетресение в Турция, съобщи посланикът на България в Турция Ангел Чолаков пред български публицисти в град Адана, Южна Турция.

Той уточни, че в късния следобяд (вчера) са пристигнали два самолета Спартан с 15 души от спешната дирекция към Столична община, екип от четирима лекари от Военно-медицинска академия, две коли за спешна помощ с висока проходимост, а в 2:30 вечерта са пристигнали още два самолета Спартан със спасители и кучета.

Посланик Чолаков сподели, че сега Адана е един от градовете (в Южна Турция - бел ред.) с минимум опустошения, като в обитаемото място има единайсет разрушени здания, жертвите са към 60, а ранените са към 850.

Първите екипи – общо 19 души, мигновено след идването си отпътуваха за обектите, сега се работи на два обекта в региона на Адана. Най-големите опустошения са в Пазарджък, Кахраманмараш и Газиантеп, посочи Чолаков.

В Искендерун към момента има безследно липсващ съотечественик, като избавителните работи не престават и към момента с него не е открита връзка. Той е български жител с двойно поданство, сподели посланикът, като добави, че към този миг няма информация за други потърпевши български жители.

Той уточни, че атмосферата в Турция през вчерашния ден е била трагична, като хората са уплашени и тъжни, само че в същото време имат цялостно доверие на управляващите си.

В Адана разрушенията са малцина, само че много съществени по своя размер, сподели дипломат Чолаков, като добави, че българските избавителни екипи са работили на два обекта и през днешния ден не престават.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР