Няма индикации, че лъвица е на свобода югозападно от град

...
Няма индикации, че лъвица е на свобода югозападно от град
Коментари Харесай

Скитащата лъвица край Берлин се оказа... глиган

Няма индикации, че лъвица е на независимост югозападно от град Берлин, заяви ДПА, базирайки се на локалните управляващи. Отменена е и оповестената паника в града.

Полицията в Берлин разгласи, че регионът е огледан и не са открити никакви улики. След разбор на видеоклип на бродещото животно, специалистите позволяват, че то не е лъвица, а евентуално става въпрос за дива свиня.

„ До колкото човек може да реши, допускаме, че не е лъвица “, сподели Михаел Грубер, кмет на предградието Клайнмахнов в провинция Бранденбург, където беше видяно животното за първи път. Той добави, че към този момент няма никаква заплаха.

Още през вчерашния ден се появиха подозрения, че животното е лъвица. Сред учените, които показаха песимизъм, беше специалистът по дивата природа в Берлин Дерк Ехлерт. Той сподели, че във видеото е видял единствено две бягащи диви свине.

Преди това пък ръководителят на Съюза за запазване на природата и биоразнообразието Райнер Алтенкамп съобщи, че е уверен, че търсеният див звяр е дива свиня.

Имаше безапелационни признаци, че животното не е лъвица, сподели за ДПА по-рано през днешния ден Ахим Грубер, изпълнителен шеф на Института по ветеринарна патология. Но сподели, че напъните за издирването на животното са оправдани.

„ Мерките са оправдани при основателното в началото съмнение “, съобщи той.

Издирването на хипотетичния див звяр стартира рано в четвъртък, откакто в обществените мрежи се популяризира видео, показващо животно в храстите в покрайнините на Берлин. Разследващите органи решиха, че видеото е същинско.

Според представител на немските управляващи полицейските чиновници също са декларирали, че са видели дивото животно.

Днес полицията продължи издирването благодарение на дронове, хеликоптери и термокамери, като в интервенцията се включиха също ветеринари и ловци. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР