Няма икономика, в която се ражда растеж, ако няма връзка

...
Няма икономика, в която се ражда растеж, ако няма връзка
Коментари Харесай

Премиерът иска от ВУЗ-овете да бълват иновации за бизнеса

Няма стопанска система, в която се ражда напредък, в случай че няма връзка сред университетите и бизнеса. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на откриването семинар за съдействието сред ВУЗ-овете и частния бранш.

Премиерът означи, че има няколко фактора, които оказват помощ да се построи добра стопанска система.

Започва се от място, където няма нововъведения. Академичната общественост би трябвало да реализира нововъведения. Иновациите са изобретения, които могат да се приложат посредством бизнеса. Следващата стъпка е тези нововъведения да се репликират. Когато няма изобретения и положително обучение, надлежно и няма нововъведения, уточни още Петков.

Единият метод е бизнесът да следи какви за изобретения има в университета. Има разнообразни изобретения и бизнесът е този, който би трябвало да каже, че желае да ги развива. Друг способ е бизнесът да отива с съответни проблеми в университета. Тази връзка е доста по-силна.

Трябва през цялото време бизнесът да бъде част от академичната общост. Както и академичната общественост да е обвързвана с бизнеса и да се стреми да взема решение пробелеми. Нивото на нововъведенията зависи от това какъв брой е развъртян самият бизнес. А тласъкът е явен: Ако има положителни нововъведения, има и облага. Тук би трябвало да имаме добра връзка със тласъка на учените. Те би трябвало да знаят, че в случай че имат добра концепция могат да я осъществят в България, споделя още в изказването си министър председателят.

По думите му България е способна да бъде водач в тази посока.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР