Няма и следа от шофьора на катастрофиралия на магистрала Тракия

...
Няма и следа от шофьора на катастрофиралия на магистрала Тракия
Коментари Харесай

Шофьорът на катастрофиралия автобус на "Тракия" изчезна

Няма и диря от водача на авариралия на автомагистрала Тракия рейс. 20 от пасажерите бяха ранени. На 49-годишния мъж е повдигнато обвиняване, за което може да получи до 6 години затвор, оповестява bTV.
Професионалист – прецизен и деликатен, по този начин разказват водача някогашни негови сътрудници. Бивш интернационален водач, лятото Валентин Иванов работил в несебьрска транспортна компания, само че след края на сезона бил освободен. Търсел непрекъснат ангажимент, за това почнал в " Юнион Ивкони ".

Заспиване поради изтощеност е най-вероятната причина за случая. Няма по какъв начин във компанията да не са знаели, че е карал изключително, тъй като курсът е бил постоянен, разясняват някогашните сътрудници на Валентин. " Ако можем с нещо да му помогнем, ще му помогнем, той е от хората, които заслужават. Наистина доста положително момче! ", твърди притежателят Стоил Панев.

Връзка с него нямат и околните му.



Разследването е затруднено поради остаряла карта в тахографа на автобуса. „ Картата е на 4 дни и върху нея писецът на това устройство е записвало едно върху друго, т.е. записът е безусловно неразбираем. Освен това тази карта е на друго лице ", сподели районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.

В писмо до медиите превозвачът изяснява, че отговорността за вярното попълване на тахографските листи е на водачите. Колеги на Валентин обаче считат, че нещастието е можела да бъде по-голяма.

Нарушенията, открити в Юнион Ивкони не са съображение за лишаване на лиценза й, разяснява транспортният министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР