Няма и седмица след заплахите на граждани от Северозапада, че

...
Няма и седмица след заплахите на граждани от Северозапада, че
Коментари Харесай

Северозападът се вдига на протест

Няма и седмица след заканите на жители от Северозапада, че желаят автономност на общините Видин, Враца и Монтана и присъединението им към Румъния, Гражданско обединяване „ Единни за смяна “ разгласи, че стартира протестни дейности в отбрана на правото на жителите на Северозападна България за заслужен живот.

За това предизвести пред БНР Росица Кирова от придвижването. Тя изясни, че за всеки в Северозападна България главният проблем е инфраструктурата:

Най-потърпевши от положението на пътната мрежа и натовареността са жителите на област Видин - крайната точка - най-отдалечена от София. Естествено, всички там са най-потърпевши както заради положението на трасето, по този начин и заради тази натовареност, която през последните 4 години е извънредно висока заради построяването на Дунав мост – 2.

От придвижването провеждат митинг на 27-и януари, събота. Шествието им стартира в 10 часа от единия завършек на Видин и ще приключи на другия. Възможно е да бъде спряно придвижването при входа на Дунавци.

Депутатът Искрен Веселинов, ръководител на Комисията по районно развиване е безапелационен, че липсва политика за развиването освен на Северозападна България, само че и политика за районно развиване на страната.

„ Има редовно ориентиране на обществения запаси единствено в един избран дребен брой райони, най-много София. Има оттласкване в развиването на тези райони за сметка на всички останали”, разяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР