Няма две мнения, че чалгата от 90-те години и до

...
Няма две мнения, че чалгата от 90-те години и до
Коментари Харесай

Култови и абсурдни! Припомнете си най-великите чалга обложки от близкото минало

Няма две отзиви, че чалгата от 90-те години и до през днешния ден за някои хора е обичана музика, която постоянно звучи по време на разнообразни купони. 90-те години за едни са мътни времета, в които доминираха мизерията, знаковите убийста, образуването на някои групировки и... зараждането на попфолк музиката. Тя се разграничава много от днешната, тъй като по това време всичко се случваше непринудено и с много малко средства.

Клиповете и песните, останали от " фолк динозаврите ", както през днешния ден някои ги назовават, са си емблема от това време в България, а обложките на албумите... е, те заслужават да им се отдели особено внимание, тъй като сами по себе си са емблеми за едно минало време. Днес си припомняме едни от най-култовите и много неуместно изглеждащи чалга обложки.

Дупнишката Мадона - няма огромен, няма дребен човек в страната, който да не е чувал за нея. Сашка Васева е паметен облик от 90-те години, а с песните си е радвала няколко генерации. В края на XX в. България се тресе от стопански и обществени промени, а Сашка издава албума " Инфлация и обич ", през 1996 година Албумът, който остана с песни като " Левовете в марки ", " Хей, моряко " и " Шака, шака ". Обложката на албума си дава отговор на наличието, което е цялостно с предизвикателни части. Гърди, бедра и доста сексапил - всичко това струи от Сашка, която припомня на латино дива в тази алена рокля. Да не забравяме, че това бяха и годините на Освалдо Риос и Касандра... Ех, времена, ех, нрави...

Виж още:

Припомняйки си за Касандра, попадаме на тази паметна обложка на Примата. Албумът носи заглавието " Щастието е магия " от 1994 година, а Глория е в разгара на своята креативна кариера. На фрагмента тя е напълно в стилистиката на това време, а буйните къдрици и тежък грим ни припомнят напълно на паметната екранна героиня, изиграна от актрисата Корайма Торес.

Слави Трифонов през днешния ден жонглира сред амплоато му на ТВ водещ, артист и политик, само че не може да му се отхвърли, че е взел участие в основаването на едни от най-култовите песни и албуми през последните десетилетия. Има ли човек, който да не знае песента " Дулсинея ", част от албума с име " Шат на патката главата ", в който вземат участие също Зуека, Камен Воденичаров и Стефан Рядков. В този албум са песните " Тупан текно ", " Рокендрол на падащите бабички " и " Шъ та праа да умиргаш ". А, да... Слави е имал коса!

Виж още: Инфлуенсърска безочливост: Депортират Instagram звезди, откакто погазиха грубо Коронавирус ограничения

Оркестър Козари и " Ориент експрес " беше открие за някои от нас, само че обложката, лъхаща на американски уестърн, си заслужава вниманието.

Някой спомня ли си " Пантерите "? Те бяха несъмнено впечатяващи и неповторими, тъй като бяха женска група, а шлагерите им се знаеха от младежите по това време. Обложката на албума " Луда кръв " си е напълно въодушевена от модата при започване на 2000 година, когато избухваха по класациите реализатори като Бритни Спиърс и Кристина Агилера. Къси и прилепнали по тялото облекла - такива бяха трендовете тогава.

Виж още:

Еми Стамболова също беше огромна звезда, а обложката на " Родена за обич " си е била евентуално връх в графичния дизайн през 90-те години. 

За Соня и " Пожелай ме " не си спомняме, не ни съдете строго, само че пък обложката ни припомня малко за тези остарели СОЦ списания за дома и домакинята. Е, евентуално те не са били облечени с толкоз нищожна рокля, само че цвета на тоалета ни припомня за " Лятна жълта рокля... ". 

Няма, просто няма по какъв начин да пропуснем русата фолк легенда Кати. Албумът " Пеперуда " от 1999 година, може да не е прочут на някои хора, само че песента със същото заглавие е именита.

Изображение: Дискография на попфолка/Facebook

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР