Няма други министри, освен здравния, които да са изявили желание

...
Няма други министри, освен здравния, които да са изявили желание
Коментари Харесай

Денков писна след изказването на Хинков: Не е бил под натиск! Казах му просто да си помисли

Няма други министри, с изключение на здравния, които да са изявили предпочитание да си тръгнат след ротацията. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет.
По думите му няма причина да се понижава темпото на работа на държавното управление, а всички министри би трябвало да си работят по управническата стратегия.
Денков разяснява изказванията на здравния министър проф. Христо Хинков, който показа пред бТВ, че министър председателят Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел са му споделили той да не прави състезанията в лечебните заведения и да не уволнява шефове на лечебни заведения. „ Това, което споделих на здравния министър е да намерения дали е уместно да прави състезанията в лечебните заведения и да уволнява шефове на лечебни заведения “, изясни министър председателят.
Той уточни, че когато един министър е споделил, че си потегля, стои въпросът дали би трябвало да взема решение кадрови проблеми. Когато един министър желае да развива една система, би трябвало да бъдат свързани и фрагментите, с които ще работи, посочи Денков.
На въпрос дали към този момент е ясно кой ще заеме мястото на здравния министър проф. Христо Хинков след ротацията, Денков съобщи, че към момента няма изясненост кой ще е новият здравен министър в държавното управление след ротацията.
Припомняме, здравният министър Христо Хинков бе един от най-атакуваните от екипа на премиера Николай Денков. Разрази се и спор сред Министерство на здравеопазването и шефа на „ Пирогов “. Самият Хинков в профил шефа на Спешната болница, опирайки се на одитен отчет, само че бе остро атакуван от предшественика си Костадин Ангелов, като се стигна до това и здравната парламентарна комисия да анулира решението му.
Самият Христо Хинков съобщи, че ще остане на поста до ротацията, само че няма желание да продължава да е министър в държавно управление. Също по този начин Хинков призна, че не усеща поддръжка от страна на парламентарните групи и политическите партии, които са го излъчили за министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР