Няма друга институция освен общината, която да следи за опазването

...
Няма друга институция освен общината, която да следи за опазването
Коментари Харесай

Бургазлия: Общината трябва да следи за опазването на зелените площи, а същевременно ги унищожава

„ Няма друга институция с изключение на общината, която да следи за опазването на зелените площи, а в тази ситуация самата тя ги унищожава. “

Това написа в сигнал до Искра.бг засегнат бургазлия, който изяснява, че при облагородяване на пространство към жилищен блок 88 в ж.к. „ Лазур “ , по общинската стратегия „ Моят град, моят квартал, моята улица “, служащите са унищожили тревен килим от райграс и жив плет от лигуструм , които персонално е посадил и поливал от 2 години.

„ Понеже процедурата по програмата не беше спазена и планът за ремонт не беше авансово координиран с живущите, не знам дали и по какъв начин ще бъдат възобновени градинките. От служащите разбрах, че единствено ще се насипе пръст, само че нищо няма да се засажда “ , прибавя жителят.

Потърпевшият е подал сигнал до дирекция „ Околна среда “ в Община Бургас и е изискал да се опише на място унищожената растителност. Получил е увещание от локалната администрация, че чиновници ще отидат още на другия ден .

„ След като изгубих през целия ден да ги очаквам никой не пристигна. Няма друга институция с изключение на Общината, която да следи за опазването на зелените площи, а в тази ситуация самата тя ги унищожава. За мен това контролните органи да разиграват жителите да ги чакат през целия ден и най-после да не дойдат е насмешка и следва да предстои на глоба “ , безапелационен е той.

Бургазлията е подал сигнал до кмета Димитър Николов и чака съответна реакция от страна на Община Бургас.

От Искра.бг ще продължим да следим проблема.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР