Няма друг вариант за съставяне на правителство при този изборен

...
Няма друг вариант за съставяне на правителство при този изборен
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: Няма друг вариант за правителство, освен лидерите да отстъпят

Няма различен вид за сформиране на държавно управление при този избирателен резултат, с изключение на водачите на ГЕРБ и Политическа партия да се отдръпват от премиерския пост, това разяснява журналистът и културен антрополог проф. Ивайло Дичев по bTV. Този, който би трябвало да отстпъли, е на първо място Борисов, разяснява той.

Според Дичев всички страни в Южна Европа са минали през сходна рецесия в съставянето на парламентарно болшинство и държавно управление. Всяка страна е намерило своето решение, като да вземем за пример даването на бонус от спомагателни места на първия на изборите, повдигане на прага за влизане в Народното събрание, въвеждане на мажоритарен принцип – отчасти или напълно, разяснява той.

„ Трябва огромните партии да потърсят таково решение, може би би трябвало да поканят и президента ”, съобщи проф. Дичев. Той акцентира, че въпросът по какъв начин да се улесни излъчването на държавно управление у нас се слага все от дребните пратии, както беше с Има Такъв Народ и предлагането им за президентска република. Това обаче е единствено с предизборни цели и не могат да се осъществят без огромните политически сили, акцентира Ивайло Дичев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР