Няма достатъчно зрялостут политиците, за да разберат, че преминаваме през

...
Няма достатъчно зрялостут политиците, за да разберат, че преминаваме през
Коментари Харесай

Станишев: БСП излиза от управлението със сериозни репутационни щети

Няма задоволително зрялостут политиците, с цел да схванат, че прекосяваме през подобен интервал, че фактически е нужна задоволително необятна коалиция, която да взема решение проблемите на хората. Такава позиция изрази водачът на ПЕС Сергей Станишев в студиото на „ Събуди се ” по Нова тв.

„ Това държавно управление, което си отиде, имаше заложени няколко изначални фундаментални дефекта. Първо – в хода на договарянията, които започнаха доста красиво, се стигна до договаряния единствено по тематиките, по които всички бяха съгласни. Където имаше разлики – се отхвърляха в бъдещето ”, счита той.

Мнението на Станишев е, че е липсвала базисна политическа и съдружна просвета. „ Коалиция не се прави, в случай че не се почитате взаимно. Тук опира и до такта на премиера и до това всяка партия да се усеща значима и зачетена. Когато разбираме от медиите, че водачи на партии не са си говорили с месеци, какво чакаме като резултат – ще се взриви ”, сподели той.

По думите му третият мандат е бил превдварително решен като крах. „ Още повече, следя държанието на Политическа партия. Те сякаш са уверени, че поради метода, по който беше свален ръководителят на Народното събрание, доста добре могат да разиграят предизборно тематиката на жертвата и да завоюват изборите ”, разяснява още водачът на ПЕС.

Според него Българска социалистическа партия излиза от ръководството със съществени репутационни вреди измежду гласоподавателите си и тежко разколебаване измежду тях. „ Българска социалистическа партия сподели: „ Бяхме срещу прекъсването на контракта с „ Газпром ”. Това обаче се случи март, в този момент сме юли. Какво направи Българска социалистическа партия в държавното управление, с цел да се поправя това нещо? Нищо! От Политическа партия постановяваха политики, без да се преценяват с чувствителността и мнението и на Българска социалистическа партия, и на гласоподавателите ”, безапелационен е Станишев.

Той уточни, че надалеч преди да изтече срокът на заплащането в рубли за газа Асен Василев е оповестил първи, че няма да подновим контракта с „ Газпром ”. „ Когато правиш такова деяние, би трябвало да си сигурен, че си обезпечил опция и допустима цена. Чета, чета и на никое място не намирам доказателства, че това е свършено. Това значи авантюризъм цялостен ”, безапелационен е водачът на ПЕС.

По думите му има риск България да остане на студено поради доставките на газ. „ Затова политиците би трябвало да схванат – стига са се държали като в детската градина. Трябва да има разговор по редица неща, които са национални, да вземем за пример Плана за възобновяване, да има по-широк разговор и сред ръководещи и съпротива. Има тематики, по които и опозицията би трябвало да поддържа ”, уточни той.

Относно връзките сред водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и президента, Станишев уточни, че не поддържа тезата, че президентът е бил част от групата, свалила кабинета „ Петков ”. „ Правителството беше свалено единствено от себе си поради липса на съгласие, разговор посред им, липса на почитание и ясна посока ”, сподели водачът на ПЕС. И уточни, че неприятните връзки на Българска социалистическа партия с президента не оказват помощ на партията за резултата ѝ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР