Няма домакинство в България, което доста често да не консумира

...
Няма домакинство в България, което доста често да не консумира
Коментари Харесай

Трябва да внимавате преди да сготвите яйцата, купени от магазина

Няма домакинство в България, което много постоянно да не употребява яйца. Рецептите, включващи яйца, са извънредно доста. Но наред с това има и доста рискове, свързани с този артикул.

Е, в този момент ще поговорим за това защо би трябвало да внимавате преди да сготвите яйцата, купени от магазина, написа jenata.blitz.bg

Цветът на жълтъка е от основно значение за качеството на яйцето. Замисляли ли сте се за това какъв би трябвало да бъде цветът на жълтъка? Оказва се, че това в действителност е доста значимо.

Заради това бихме желали да споделим с вас тази значима информация, която е била тествана от добросъвестни аграрни производители. Ако съществува група от хора, на които можем да се доверим по отношение на качеството на храните, то това са те.

Преди към 100 години, учените са разкрили, че цветът на жълтъка на яйцето се дефинира от броя на каротеноидите, които съдържа. Това са антиоксиданти, способстващи за образуването на витамин А, който оказва помощ да се усъвършенства положението на нашите кости. Следователно, колкото по-наситен цвят има жълтъка, толкоз по-здравословни хранителни субстанции съдържа.

Цветът на жълтъка е в директна взаимозависимост от това по какъв начин се храни кокошката, която снася яйцето. Ако тя има монотонен режим на хранене, основаващ се извънредно единствено на приема на зърно, тогава жълтъкът ще бъде неясно жълт на цвят. Ако кокошката се храни разнообразно, с храна съдържаща царевица, растения и инсекти, тогава цветът на жълтъка ще има портокалов колорит. Някои огромни ферми за яйца даже употребяват специфична канара с 15 разнообразни жълто-оранжеви нюанса, с цел да дефинират качеството на своя артикул.

Като цяло, за предпочитане е да се употребяват яйца, които имат ярко оранжеви жълтъци, защото те съдържат оптималното количество химикали, от които се нуждае нашето тяло.

Понякога, ярко оцветените жълтъци са резултат от промяната на сезоните. През зимата, жълтъка на яйцето придобива по-светъл колорит заради релативно дребното количество храна давана на кокошките по това време на годината. Но, в множеството случаи, светлия цвят на жълтъка е индикатор за ниско качество на яйцата, както и неприятно здравословно положение на кокошките, които ги снасят. Яйца от този тип няма да ви дадат нужното количество здравословни хранителни субстанции, от които имате потребност.

Винаги е належащо да проверявате качеството на яйцата, като поглеждате това, което е написано на кутията. Обърнете внимание за съществуването на синтетични оцветители, които са били добавени и купувайте яйца единствено от надеждни снабдители, където кокошките се отглеждат при положителни условия.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР