Няма доказателство срещу арестуваната за корупция кметица на Младост“ Десислава

...
Няма доказателство срещу арестуваната за корупция кметица на Младост“ Десислава
Коментари Харесай

Няма доказателства срещу Иванчева според адвоката й Марин Марковски

Няма доказателство против задържаната за корупция кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева съгласно юриста й Марин Марковски.

Соченият за медиатор при предаването на подкупа е декларирал, че пуснал парите (70 000 евро) в кашонче в колата на арестуваната. Петър Дюлгеров, някогашен властник на столичния регион, не споменавал Иванчева да е видяла по какъв начин пликът с белязаните банкноти се озовава в автомобила й, сподели пред Нова тв юристът.

Той отхвърли ръцете й да са светели като „ коледна елха ”, както преди дни разгласи прокуратурата. Иванчева имала дребна диря от веществото, с което били маркирани парите от външната част на дясната си длан. „ Елхата на прокурорите по това дело ще е доста тъмна ”, твърди Марковски.

Той сподели още, че съгласно обвиняването Иванчева е поискала подкупа на 13 април в столичен мол. За това обаче нямало безусловно никакви доказателства. Липсвали и записи от охранителни камери, които да демонстрират кметицата да влиза в комерсиалния обект.

„ В протокола написа, че посоченият за изнудван вложител Александър Ваклин е бил единствено един път в кабинета на Иванчева. Тогава тя се държала доста хладно и едвам не го изгонила ”, сподели Марковски. И акцентира, че това били думи на самия Ваклин, записани в протокола.

Защитата към момента не е получила никакви СРС-та, за които се твърди, че има по случая, съобщи юристът.

„ Появиха се свидетелски показания от членове на КОНПИ (новата антикорупционна комисия), че те били чули диалози за искане на подкупа ”, сподели още Марковски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР