Няма доказателства за неща, които да се считат за продукт

...
Няма доказателства за неща, които да се считат за продукт
Коментари Харесай

НАСА: Все още няма доказателства за съществуването на извънземен живот

Няма доказателства за неща, които да се смятат за артикул на безчовечен разсъдък или за съществуването на извънземен живот, обявиха от НАСА в сряда.


" За да твърдим, че виждаме нещо, което е доказателство за безчовечен разсъдък, са нужни изключителни доказателства, а ние не сме видели такива ", съобщи Дейвид Спергел на първата обществена среща на НАСА в сряда за разискване на идния отчет на ВАП.


Миналата година НАСА сътвори екип, управителен от астрофизика Дейвид Спърджъл, който да изследва да изследва събития, които не могат да бъдат разпознати като самолети или известни естествени феномени.

По време на обществената среща екипът прегледа опасенията по отношение на съществуването на извънземни форми на живот по отношение на неидентифицираните аномални феномени (НАЯ). НАСА съобщи, че няма безапелационни доказателства, които да свързват НАЯ с извънземен живот.

Те подчертаха, че проучването на НАЯ е друго от търсенето на извънземен живот.

НАЯ е по-широк термин, който се употребява за изложение на всеки неидентифициран обект или особеност, следени в небето, в това число феномени, основани от индивида, и естествени феномени, до момента в който НЛО (неидентифициран летящ обект) се отнася съответно за обект в небето, който остава неидентифициран и не може да бъде елементарно пояснен с стандартни средства.

Спърджъл председателстваше 4-часовия брифинг за първите констатации от отчета на комисията, който се възнамерява да бъде оповестен през юли. На срещата участваха доста учени, лектори, както и чиновници от Министерството на защитата, Федералната авиационна администрация (FAA) и НАСА.

В изявлението си шефът на Службата за следствие на аномалии във всички области към Министерството на защитата Шон Къркпатрик съобщи, че до момента са получили повече от 800 отчета за НЛО, като месечно те са от 50 до 100.

Къркпатрик съобщи, че считат доста малко от тях за неидентифицирани аномалии.


Той показа фотография, направена неотдавна, на която се вижда ослепителен обект под формата на три точки. Къркпатрик описа, че тя е направена от аероплан P-3, извършващ разследващ полет над Съединени американски щати, и че водачите на самолета са споделили, че не са могли да уловят обектите.

По-късно Къркпатрик акцентира, че обектите в действителност са били самолети, които са се готвели да кацнат на летище в доста по-далечна точка, в сравнение с са считали водачите на P-3.

Те разполагат с обширни средства за наблюдаване, само че интернационалните ограничавания също затрудняват световния надзор, посочи той.

Увеличаване на броя на наблюденията на НАЯ в Съединени американски щати след случаите с китайските балони

По време на срещата Майк Фрей, механически консултант в Службата за обслужване на въздушното придвижване на FAA, съобщи, че в страната има над 880 000 регистрирани безпилотни летателни апарати и всекидневно се правят полети с десетки хиляди безпилотни летателни апарати.

Обръщайки внимание, че тези системи съставляват доста предизвикателство за процеса на въздушно наблюдаване, Фрайи съобщи, че се следи увеличение на броя на отчетите за НАЯ, постъпващи във FAA, изключително след изстрелването на Starlink на SpaceX.

Фрайи заяви, че са забелязали доста нарастване на отчетите за неидентифицирани обекти, откакто през февруари китайски балон е бил засечен и свален във въздушното пространство на Съединени американски щати.

Има ли извънземни?

На срещата беше заложен въпросът дали зад откритите обекти стои безчовечен разсъдък.

Анамария Береа, доцент по информатика и просвета за данните в университета " Джордж Мейсън ", съобщи, че екипът се състои от учени и те ще наблюдават данните.

Отбелязвайки, че задачата им е да основат пътна карта и рамка за това по какъв начин могат да продължат да изследват тези аномални изображения, Береа сподели: " Извънредните изказвания изискват изключителни доказателства. Въпросът дали сме сами във Вселената евентуално е един от най-големите въпроси, които сме имали в историята на човечеството. "

В отговор на същия въпрос, Спърджъл акцентира, че такива невероятни доказателства към момента не са следени от специалистите.

Като изрази мнение, че огромна част от работата на НАСА е " търсене на живот под каквато и да е форма " отвън Земята, Спърджъл сподели: " Търсенето на живот е в действителност значима тематика. Все още не сме разкрили живот отвън Земята, само че го търсим по доста разнообразни способи ".

От друга страна, НАСА към момента не е видяла безчовечен разсъдък или изключителни доказателства за него.

В отговор на въпроса какво ще прави НАСА, в случай че има живот отвън Земята, американският академик съобщи, че това дали фактически е вероятен живот отвън Земята е най-големият въпрос, от който се интересува организацията, само че към момента не са разкрили доказателства за такава обстановка.

Майк Голд, един от ръководителите на Redwire, който направи оценки на срещата, съобщи, че е огромен проблем, че към момента не могат да дефинират какво търсят.

Голд сподели: " Ние не търсим игла в купа сено. Ние търсим аномалии в купа сено. Така че даже не знаем, че търсим игла. Не знам каква е феноменологията, която търсим. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР