Няма държава в Европа, която е инвестирала толкова усилия по

...
Няма държава в Европа, която е инвестирала толкова усилия по
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Няма държава в ЕС, инвестирала толкова усилия за опазване на външните граници

Няма страна в Европа, която е вложила толкоз старания по опазването на външните граници. Това сподели австрийският канцлер Себастиан Курц на взаимен брифинг след срещата му с премиера Бойко Борисов. “Радваме се, че имаме опция да подкрепим България да бъде призната в шенгенското пространство “, сподели още той.

„ Радвам се, че съм в България за първи път във функционалността ми на федерален канцлер на Австрия. От години работим доста добре с господин Борисов. Имаме доста сходно отношение към значимите за Европейски Съюз въпроси и ще използваме председателството да създадем Европа по-силна “, съобщи Курц.

По думите му, двамата са на едно мнение, че сигурността е най-сериозната област за спор в общността. „ Там е нужна взаимна работа във връзка с прекъсването на миграцията. Благодаря на България, изключително на теб приятелю, за това, че с такава упоритост се наложи, с цел да се спре мигрантската вълна до огромна степен”, обърна се Курц към Борисов.

“Външните граници са една от тематиките, която популацията на Европа с право чака Европейски Съюз да се прояви. Премиерът Борисов ми описа по какъв начин по повод прекъсването на незаконната миграция от Турция работят извънредно добре “, съобщи той. По думите му е значимо да се сътрудничи с Турция по такива тематики.

Относно договарянията за присъединението на Турция към Европейски Съюз, Курц сподели единствено: “Това е прекомерно рано “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР