Няма държава по света, в която да съществува подобно чудо.

...
Няма държава по света, в която да съществува подобно чудо.
Коментари Харесай

Може ли съседът, без разрешение на етажната собственост, да си санира апартамента?

„ Няма страна по света, в която да съществува сходно знамение. Когато приказваме за ландшафтно законодателство, не е зле да поговорим и за градската среда и за образните издевателства, които правим над нея “. Такава позиция изрази от страницата си във фейсбук министър на околната среда и водите Юлиян Попов.

„ Наближават локални избори. Кандидатите би трябвало да се обединят към категоричното и безкомпромисно преустановяване на практиката на отчасти саниране на жилищни здания “, добави той.

Частично саниране

Oт години се обмисля забрана за частичното саниране на обособени жилища в постройките. Тази процедура още повече загрозява външния тип на постройките, а също така утежнява и структурата.

Външните стени на жилищните блокове са общи елементи. Ако някой реши да си постави дограма или изолираност, то всяко сходно решение би трябвало да се взема от общото заседание на етажната благосъстоятелност.

Според член 185, алинея 5 от Закон за устройство на територията (Закон за устройство на територията) своеволно саниране може да се допусне caмo aĸo нe мoжe дa ce нaмepи дpyгo тexничecĸo peшeниe и oтгoвapя нa apxитeĸтypнитe, cтpoитeлнo-тexничecĸитe, caнитapнo-xигиeннитe и пpoтивoпoжapнитe пpaвилa и нopмaтиви и ce извъpши пo нaчин, нaй-блaгoпpиятeн зa зaceгнaтия имoт

Според специалисти санирането може да докара сред 40 и 60% понижаване на разхода за сила, като междинната възвращаемост на вложените средства е сред 6 и 8 години.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР