Няма данни за замърсяване на територията на България след в

...
Няма данни за замърсяване на територията на България след в
Коментари Харесай

Няма данни за замърсяване на територията на България след експлозията в румънската рафинерия |

Няма данни за замърсяване на територията на България след в Румъния, оповестяват от Министерството на околната среда и водите.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките, филиал Варна, все още посоката напразно е запад-северозапад и преносът на въздушни маси е насочен към Черно море.

При опазване посоката и скоростта напразно не се чака замърсяването на атмосферния въздух да доближи границите на България.

Според Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ няма данни за замърсяване на морските води в региона на детонацията и граничната зона с Румъния.

Басейнова дирекция, Регионалната лаборатория Варна към Изпълнителна агенция по околна среда и РИОСВ-Варна провеждат мониторинга и докладването при констатиране на замърсяване от рафинерията – ще се вземат и проучват проби от морската вода, въздуха и брега.

Министерство на околната среда и водите разпореди на Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “ разбор на евентуалната опция за разлив в Черно море след повредата. Анализът се прави от „ Центъра за интегрирано ръководство и мониторинг на бреговата зона “ във ВВМУ, построен с финансиране от министерството.

Чрез мониторинга на бреговата зона България може да наблюдава и предприеме навременни дейности за ограничението на разлива и сигурността на бреговата зона в българската акватория на Черно море, ако има подобен след повредата в рафинерията в Румъния.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР