Няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по

...
Няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по
Коментари Харесай

Бомбардировки в цял Израел. Няма данни за пострадали българи

Няма данни за потърпевши български жители при ракетния обстрел по Държавата Израел тази заран, оповестиха от Министерството на външните работи.

Израелските управляващите са инструктирали всички жители да не напущат домовете си, а при сигнал от сирена да влизат в бомбоубежището на дома си, или до най-близкото такова. Бомбардировките са на територията на цялата страна.

Министерство на външните работи поучава българските жители, намиращи се на израелска територия, да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи и да заобикалят места със скупчване на хора и обекти от религиозна значителност.

При нужда от подпомагане от Посолството на Република България в Тел Авив, българските жители могат да се свържат посредством незабавния телефонен номер + 972 54 595 4379, както и посредством електронната поща “

По-рано израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи по време на съвещание на кабинета по сигурността, че Хамас е почнал война и даде обещание, че Израел ще победи в нея, съобщи Асошиейтед прес.

Галант акцентира, че Хамас е позволил огромна неточност като е направил масиран ракетен обстрел от линията Газа по Израел по-рано тази заран, при което почина израелска гражданка.

Това е една от най-сериозните ескалации от години насам на израело-палестинския спор. При нея също така въоръжени бойци на Хамас са преодолели граничната ограда сред израелската територия и линията Газа и са проникнали в израелски общини, показва АП.

Ние сме във война, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху във видеообръщение към сънародниците си.

Премиерът увери, че неговата страна ще победи в тази война и че врагът й ще заплати цената за подетата против Израел офанзива.

Това изказване той направи от щаб квартирата на израелската войска в Тел Авив.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР