Няма данни за пострадали български граждани при експлозиите в Румъния,

...
Няма данни за пострадали български граждани при експлозиите в Румъния,
Коментари Харесай

В Румъния проверяват всички бензиностанции след експлозиите

Няма данни за потърпевши български жители при детонациите в Румъния, оповестиха от Министерството на външните работи.

Към момента не са постъпвали сигнали с молба за подпомагане в нашето посолство в Букурещ. То е в непрекъснат контакт с локалните управляващи и следи обстановката.

Вчера при детонации и пожар в станция за пропан-бутан в Креведия пострадаха 58 души, като от тях 43 са чиновници на Министерството на вътрешните работи, 39 са пожарникари, двама служители на реда и двама жандармеристи.

Осем души са потърпевши при първата детонация, а 50 - при втората. Мъж умря от инфаркт след случая, а по-рано умря и неговата брачна половинка поради тежки изгаряния.

Румънският министър председател Марчел Чолаку разгласи инспекции във всички бензиностанции и газостанции след детонациите.

Според изявления в румънските медии компанията оператор на газостанцията е била лишена от позволение за действие още през 2020 година и от три години е работела незаконно. Пожарникарите са уведомили седем държавни институции за нередности.

Седем къщи са наранени, три съвсем напълно. Всички ще получат помощ.

От Министерството на вътрешните работи на Румъния оповестиха, че е избегната по-голяма покруса. Имало е " голям риск " да стане едновременна детонация и в трите цистерни.

Същевременно Военната прокуратура се самосезира и стартира следствие на метода, по който са се намесили пожарникарите при пожара.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР