Няма данни за полицейско насилие срещу протестиращи. Може да се

...
Няма данни за полицейско насилие срещу протестиращи. Може да се
Коментари Харесай

Не мога да говоря за полицейско насилие. Как МВР проверява агресия срещу протестиращи

Няма данни за полицейско принуждение против протестиращи. Може да се приказва единствено за нарушение на избрани разпореждания. Това съобщи във вторник вътрешният министър Христо Терзийски пред бТВ. Изявлението бе в отговор на въпрос по какъв начин се е стигнало до полицейското принуждение против протестиращи срещу държавното управление през лятото.

" Не мога да приказвам за полицейско принуждение, аз приказвам за нарушение на разпореждания и нормативни документи и нормативи, при които би трябвало да работи един служител на реда ", изясни министърът.

Има осъдени

Дали ще бъде наречено принуждение или нарушавания няма изключително значение за потърпевшите. Всъщност това, което Терзийски дефинира като нарушаване на нормативите, си е същински побой. Точно това се видя от видео, на което се вижда по какъв начин служители на реда бият младежи зад колоните на министерския съвет през лятото. Основният потърпевш при този, който бе обичай без никакво нарушение от негова страна. Случаят бе толкоз фрапиращ, че даже на Министерство на вътрешните работи му се наложи да предприеме дейности. Заради този побой бяха осъдени четирима служители на реда, един от тях на управителна служба. си и досега няма информация прокуратурата да е образувала дело против тях. Санкциите са влезнали в действие, изясни Терзийски.

" Това, което е най-тежкото, е недопускане израстване в по-висока категория. Останалите са осъдени с разнообразни санкции ", изясни Терзийски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР