Няма данни за по-значителни руски териториални придобивки, постигнати при боевете

...
Няма данни за по-значителни руски териториални придобивки, постигнати при боевете
Коментари Харесай

ISW: Русия не постигна значителни военни успехи в Украйна за 18 август

Няма данни за по-значителни съветски териториални придобивки , реализирани при боевете в Украйна на 18 август 2022 година Това се случва за първи път от 6 юли 2022 година

Това заяви в дневния си преглед за войната в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Руските сили обаче към момента организират лимитирани и несполучливи сухопътни набези през източната ос на 18 август.

Руски източници оповестиха за детонации в Крим - евентуално породени от съветската противовъздушна защита, украинско разузнаване или украинска офанзива - през нощта на 18 август. Най-малко четири детонации са избухнали към авиобаза Белбек в окупирания от Русия Крим, покрай Севастопол.
 ISW: Русия губи позиции в Крим след украинските офанзиви
ISW: Русия губи позиции в Крим след украинските офанзиви

Преструктуриране в съветската войска се следи през последните дни

Назначеният от Русия губернатор на Севастопол, Михаил Развожаев, твърди, че предварителната информация демонстрира, че съветската противовъздушна защита е свалила украински дрон и не е предизвикала вреди. Видеозаписът на огромна детонация, публикуван в обществените медии директно след обявените детонации, е от 8 август и не е от покрайнините на авиобазата.

Руски източници също настояват, че съветската противовъздушна защита е свалила дрон покрай Керченския мост сред Крим и Русия през нощта на 18 август, защото фрагменти в обществените медии демонстрират дейна противовъздушна защита в региона.

Съветникът на президента на Украйна Михайло Подоляк написа в " Туитър " на 17 август, че Керченският мост е нелегално издигнат и " би трябвало да бъде демонтиран ". Железопътната страна на Керченския мост е значима цел за Украйна за спиране на съветските логистични благоприятни условия в окупирана Украйна. Видеоклиповете в обществените медии също настояват, че изобразяват дейна съветска противовъздушна защита в съветска база в Нова Кахова в южната част на Херсонска област през нощта на 18 август, което допуска евентуално координирана серия от украински офанзиви, в случай че е имало офанзиви, или прехвръкване на дронове.

ISW не може без значение да ревизира дали съветската противовъздушна защита е свалила украински БЛА или дали някакъв БЛА е участвал в Керч или Белбек. Руски консуматор на обществени медии разгласява видео, в което твърди, че е бил в Белбек вечерта на 18 август, без да демонстрира забележими доказателства за стачка там.

Украинските сили евентуално ще продължат акцията си за удари по съветски военни цели в окупирания от Русия Крим , с цел да влошат съветските логистични качества и да влошат съветските качества за поддържане на интервенции на западния бряг на река Днепър, както ISW оцени по-рано.

Към момента на публикуването на прегледа обаче не е било към момента ясно дали докладваните детонации се дължат на украински офанзиви или разузнаване, неприятно съветско боравене с военна техника, сполучлива съветска противовъздушна защита или нервни съветски бранители, които евентуално се приготвят за спомагателни офанзиви в региони, които Руските военни до момента смятаха, че са отвън обсега на украинските сили.

Руското министерство на защитата (МО) наподобява слага осведомителни условия, с цел да упрекна украинските сили за бъдещи интервенции под подправен байрак в Запорожката атомна електроцентрала (АЕЦ). Началникът на съветските сили за радиационна, химическа и биологична отбрана, генерал-лейтенант Игор Кирилов, съобщи на брифинг на 18 август, че украинските сили се готвят за провокация в Запорожката АЕЦ и че провокацията е предопределена да съвпадне с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш посещаване в Украйна.
 ISW: Украйна стои зад ударите в Крим
ISW: Украйна стои зад ударите в Крим

Чеченци ловят съветски дезертьори в Херсон

Кирилов упрекна украинските сили, че се готвят да провеждат тази провокация, с цел да обвинят Русия за причиняването на нуклеарна злополука и да основат неразрешена зона с широчина 30 км към АЕЦ. Брифингът на Кирилов, който беше уголемен от съветското МО, съответствува с известията, че съветските управляващи са предизвестили чиновниците на съветската АЕЦ да не идват на работа през днешния ден, 19 август.

Изтекли фрагменти от централата демонстрират пет съветски камиона доста покрай един от реакторите на АЕЦ на неуточнена дата, което може даозначава, че съветските сили слагат условия, с цел да провокират провокация в централата и да обвинят Украйна за всички събития, които се случват на територията на централата.

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви по линията Изюм-Славянск и са обстрелвали селища покрай границата на Харков-Донецка област на 18 август. Руското министерство на защитата твърди, че съветски артилерийски удар е ориентиран към украински позиции в Мазановка (на към 20 км северозападно от Славянск), потвърждавайки контрола на ISW върху оценката на терена, че украинските сили са изтласкали съветските войски от селището.

Руските сили са се пробвали да настъпят в Сиверск от юг на 18 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски несполучливо се пробваха да настъпят от Николаевка (на към 15 км югозападно от Сиверск) до Виймка (на към 5 км югоизточно от Сиверск). Руски източници настояват, че съветските войски не престават да се бият по източния пръстен на Сиверск в региона на Серебрянка, Верхнокамянске и Ивано-Даривка. Руските войски също по този начин не престават артилерийски и въздушни удари по Сиверск и близките селища.
 Зеленски не вижда спънки МААЕ да инспектира Запорожката АЕЦ
Зеленски не вижда спънки МААЕ да инспектира Запорожката АЕЦ

Сред най-важните му срещи бяха диалозите с генералния секретар на Организация на обединените нации Гутериш и президента на Турция Ердоган

Руските сили продължиха. Руските войски продължиха напъните си да напреднат на югозапад към Бахмут по автомагистрала T1302 от Соледар и съгласно известията се пробваха да напреднат от Володимировка до Соледар. Украинският общоприет щаб оповестява, че съветските войски са се пробвали да настъпят към Бахмут от Покровске, на към 10 км източно от Бахмут. Руските сили, съгласно известията в това число наемници от групата " Вагнер ", не престават да настъпват на север към Бахмут от Клинове, Кодема и Семихиря, всички в границите на към 15 км от южните околности на Бахмут.

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили се пробват да настъпят към Бахмут от северните околности на Хорливка в региона на Холмивски и Зайцеве.

Руските сили организираха поредност от наземни офанзиви в северните и западните околности на град Донецк на 18 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са се пробвали да настъпят към Авдиевка (10 км северозападно от град Донецк) от посоката на Верхньоторецке и Новоселивка Друга— 15 км и 7 км североизточно от Авдиевка, надлежно. Съобщава се също, че съветските сили са се пробвали да изтласкат западно от позициите си в Писки към Первомайске, на към 10 км западно от Писки. Няколко съветски източника също разгласиха фрагменти, които настояват, че демонстрират съветски войски, консолидиращи позиции в Маринка, която се намира в югозападните околности на град Донецк [25]. Руските сили продължиха тежките артилерийски удари против укрепени украински позиции в и към Авдиевка и западно от град Донецк, с цел да поддържат продължаващите наземни офанзиви.

Руските сили организираха лимитирана наземна офанзива югозападно от град Донецк на 18 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски несполучливо са се пробвали да подобрят своите тактически позиции и да настъпят от Тарамчук (25 км югозападно от град Донецк) към Водяне (35 км югозападно от град Донецк).

Руски източници настояват, че съветските войски и войските на Донецката национална република (ДНР) не престават да се бият покрай Въгледар, на към 45 км югозападно от град Донецк. Руските интервенции югозападно от град Донецк евентуално са съсредоточени върху приемане на достъп до път T0524, който минава през Маринка и може да се употребява за поддръжка на съветските интервенции за настъпване на запад от актуалните позиции в западните околности на град Донецк.

Институтът не получава никакви класифицирани материали от какъвто и да е източник, а употребява за прегледите си единствено обществено налична информация от съветски, украински и западни източници и обществени мрежи, както и сателитни изображения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР