Няма данни за контакти на атентатора от Крайстчърч Брентън Тарант

...
Няма данни за контакти на атентатора от Крайстчърч Брентън Тарант
Коментари Харесай

Според България атентаторът от Крайстчърч действал сам, защото нямало данни за друго

Няма данни за контакти на атентатора от Крайстчърч Брентън Тарант с български жители. Заради това формалното умозаключение на Съвета по сигурността към Министерския съвет е, че атентатът бил самостоятелен акт.
Съгласно оскъдната информация, по случая се работело взаимно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с интернационалните организации. Министерство на вътрешните работи и българските служби за сигурност обаче правят дейности за инспекция, разширение и уточнение на постъпилите данни , оповестиха от държавната пресслужба. Въпреки очевидно незавършилата оперативна активност, Съветът по сигурност към този момент има умозаключение - за дейности на " уединен вълк ".
Припомняме, че Тарант умъртви 50 души, откакто безусловно ги разстреля при нахлуване над две джамии в новозеландския град Крайстчърч сутринта на 15 март тази година. Малко по-късно той беше задържан, дружно с още трима души. Тарант е австралийски жител.
След ареста му стана ясно и, че той е посетил България, наред с други страни на Балканите, в това число Гърция и Румъния. Тарант е показал огромен интерес към монументи и места на огромни борби против Османската империя. В Интернет се появиха фотоси на оръжието и боеприпасите му, изписани на латиница и кирилица, като надписите касаят и събития от българската история. Например - най-важната борба в руско-турската освободителна война – тази на Шипка, за борбата при Булаир, в която българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на военачалник Георги Тодоров съумява да надвие османските елементи от дивизия Мюретеби и 27-ма пехотна дивизия, както и името на Фружин и братовчед му Константин II Асен – синовете на цар Иван Шишман и на цар Иван Срацимир, които 8 години след рухването на България под османско робство пробват да вдигнат въстание против Османската империя, само че несполучливо.
Съветът по сигурността прегледа също тематиката за реализираните в Източното Средиземноморие енергийни планове предвид на националните ползи на България в тази сфера. Изразено бе мнението, че намирането на решение на някои разлики или несъгласия сред ангажираните страни е в изгода за районната непоклатимост и енергийната сигурност на европейските страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР