Няма данни за доставка на заразени със салмонела пъпеши или

...
Няма данни за доставка на заразени със салмонела пъпеши или
Коментари Харесай

Агенцията по храните: В търговската мрежа няма пъпеши със салмонела

Няма данни за доставка на инфектирани със салмонела пъпеши или други пресни плодове и зеленчуци, нито открити случаи на салмонелоза при хора (по данни на здравното министерство), оповестиха от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

На 16 юни в България е получено съобщение по Мрежата на Европейската комисия (ЕК) за допустимо съществуване на салмонела в пресни плодове и зеленчуци. Касае се за изследване във връзка със подозрение за хранителен гърмеж в няколко страни на Европейски Съюз, провокиран от съществуване на бактерията S. Braenderup.

Към уведомлението няма лабораторни доказателства за открито съществуване на салмонела в съответни храни (пресни плодове и зеленчуци).

На 30 юни е получена спомагателна информация за доставка на пъпеши, които биха могли да са източник на салмонела, с генезис Бразилия и Хондурас. Доставени са от Холандия до една българска компания.

Незабавно е осъществена инспекция на място в склада на българската компания. Установено е, че компанията е получила една доставка (700 кг) на пъпеши с генезис Хондурас при започване на март и две доставки (всяка по 980 кг) на пъпеши с генезис Бразилия при започване на март и началото на април.

Към момента няма налични количества от посочените доставки. Няма и следващи доставки на пъпеши с генезис Бразилия и Хондурас. Няма данни за доставки на пъпеши, които са обект на уведомлението, до други български компании, показват още от БАБХ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР