Няма данни ударът по болницата в Газа да е нанесен

...
Няма данни ударът по болницата в Газа да е нанесен
Коментари Харесай

Тагарев: Няма данни Израел да е нанесъл удара по болницата в Газа

Няма данни ударът по болничното заведение в Газа да е нанесен от Израел.Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на интернационалната конференция „ Спечелване на мира в Украйна “.

" Русия остава най-голямата опасност за националната сигурност. Ще забележим развиване в средата на сигурност и надлежно промени в системата за сигурност ", счита той. Министърът означи основните събития в сферата.

" Първият фактор е експанзията на Русия. Тя стартира през 2008 година с войната против Грузия, продължи през 2014 година и анексирането на Крим. Агресията кулминира през февруари 2022 година с пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. С учения в нашата икономическа зона, нарушение на свободния трафик в Черно море, обстановката към този момент е много комплицирана ", сподели Тагарев.

" Стабилен мир може да има, когато Украйна успее да възвърне своите граници от 1991 година Без това не можем да разчитаме на непоклатимост в района. Дори да има цялостно възобновяване на териториалната целокупност, това не значи автоматизирано преустановяване на съветската експанзия ", добави той.

Освен това Тагарев разкри, че са в ход две публични поръчки за дронове. " Българската войска към този момент изпозлва дронове. А имаме и две процедурии контракти, подписани за разнообразни типове дронове, съответно за сухопътни войски.Със сигурност потреблението на такива самостоятелни или отдалечено управляеми средства със системи за изкуствен интелект ще намерят място в тази стратегия. Съществуват десетки, може би стотици дронове, които се употребяват във военни дейности и ние не можем да заложим всичко. Какви дронове тъкмо ще придобием е въпрос, който изисква повече работа ”, изясни министърът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР