Няма данни тримата българи, които бяха арестувани във Великобритания по

...
Няма данни тримата българи, които бяха арестувани във Великобритания по
Коментари Харесай

Божилов: Няма данни задържаните за шпионаж българи във Великобритания да са имали връзка с лица у нас

Няма данни тримата българи, които бяха задържани във Англия по съмнение в шпионаж в интерес на Русия, да са имали връзка с лица в България. Това съобщи в ефира на Нова тв Йордан Божилов, ръководител на Софийския конгрес за сигурност и някогашен зам.-министър на защитата.

„ На този стадий знаем единствено, че става въпрос за хора от българска народност. Няма информация да са правили някаква активност у нас ", разясни той.

„ Англия е чувствителна към шпионските афери заради това, че на нейната територия бяха осъществени няколко акта на принуждение, които бяха свързани с Руското основно разследващо ръководство. Ето за какво този случай ще има медийно отразяване, особено когато влезе в правосъдна фаза. Но доста неща няма да бъдат налични като информация за необятната аудитория, най-много какво тъкмо са правили тези българи ”, разясни Божилов. 

По думите му сходни шпионски кавги се разиграват на територията на разнообразни страни.

„ Бях във Вилнюс по време на срещата на НАТО. Ключовото беше, че страните членки би трябвало да затегнат сигурността, защото Русия ускорява хибридните действия. Руската страна се опитва да повлияе на страните членки на НАТО, с цел да спрат помощта за Украйна. Тези хибридни войни ще продължат, а интензитетът ще се усилва. Това, което става в Черно море в действителност е притеснително. Русия се пробва да наложи своето въздействие по всевъзможен метод ”, добави още някогашният зам.-министър на защитата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР