Няма данни непълнолетни и малолетни момичета да са изпълнявали секс

...
Няма данни непълнолетни и малолетни момичета да са изпълнявали секс
Коментари Харесай

Кметът на Тъжа принуждавал жени да проституират заради кредити

Няма данни малолетни и малолетни девойки да са изпълнявали секс услуги в незаконната група, водена от кмета на с. Тъжа. Това сподели зам.-председателят на ГДБОП Стоян Темелакиев на брифинг, представен от " Фокус ".

По-рано денем стана известно, че актуалният кмет на селото - Цвятко Балабуров е бил задържан за сводничество.

Темелакиев изясни, че работата по случая е почнала при започване на 2017 година Надзорът на следствието е осъществявала прокурор Соколова, а " реализацията " е осъществена на 27 април.

" В хода на работата бяха открити водачът и членовете на проведената незаконна група, беше конкретизиран механизмът, по който се набират девойките и методът, по който се държат, тъй че да извършват тези полови услуги. Най-общо казано на тези девойки са предоставяни високо-лихвени заеми, които те мъчно успявали да върнат и постоянно се е получавало, тъй че те дължат пари на уредниците на незаконната активност. Установени са 20 девойки, които са изпълнявали такива полови услуги. Различни са по възраст и няма данни за малолетни и малолетни девойки ", сподели още зам.-шефът на ГДБОП.

От думите му се разбра, че при претърсванията са конфискувани голям брой документи и движимости, които потвърждават осъществената незаконна активност. Намерени са и огромна част секс атрибути по другите адреси.

" Престъпната активност, като се изключи че се е осъществявала в пространства, стопанисвани под друга форма от участниците в групата, половите услуги са се предложили и на домашни адреси, т.е на адреси на клиенти. Тарифите, за които имаме данни, че са били прилагани са 60 лв. на час и 40 лв. за половин час като " спомагателни екстри " са се предложили против в допълнение възнаграждение. Участниците от групата са изпълнявали своите отговорности строго регламентирано. Имало е лица, които са транспортирали девойките, които са ги охранявали, които са събирали парите и всичко това е стигало до водача, който е направлявал целия развой ", добави той.

Участниците в групата са 9 души - 1 началник и 8 участника, изясни от своя страна зам.-административният началник на профилираната прокуратура Детелина Йотова. Всички са привлечени в качеството на обвинени в закононарушение за образуване и управление на незаконна група.

" Групата е наела 2 жилището в София, където най-вече са се правили половите услуги с разнообразни клиенти. За тази цел групата е имала и заведение, наречено " Бар 10 ", където част от личния състав е правил полови услуги. В непосредственост до бара е имало и къща, където точно са се изпълнявали тези полови услуги. Обяви са се подавали във вестник " Позвънете ", където всеки искащ е можел да се свърже на избран телефон за съответната услуга ", сподели още Йотова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР