Няма данни българският вариант на COVID-19 да е по-различен. Това

...
Няма данни българският вариант на COVID-19 да е по-различен. Това
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Няма данни българският вариант на COVID-19 да е по-различен

" Няма данни българският вид на COVID-19 да е по-различен ". Това сподели пред Нова тв ръководителят на отдел „ Вирусология” в НЦЗБП доцент Любомира Николаева-Гломб.

По думите й еволюцията при вирусите се развива доста бързо. " Човешкият опит демонстрира, че само всеобщото имунизиране е в положение да прекрати циркулацията на даден патоген. Коронавирусът господства над останалите вируси, тъй като му е по-удобно да се развъжда. Не се удивлявам, че нямахме грип тази зима ", разясни доцентът.

Тя разяснява и страничните резултати на имунизацията. " Не се удивлявам, че тромбозите са нежелана реакция. В патогенезата на заболяването влиза и това увреждане на ендотелата - образуването на микротромби. Логично е, че ваксина, която имитира вируса, може да докара до нещо сходно ", сподели още доцент Гломб.

Според нея децата не са чак толкоз сериозен фактор при разпространяването на COVID-19. " Децата са най-страдащите от пандемията, защото ги набедихме, че популяризират елементарно вируса. Това не е напълно по този начин. Те не са толкоз мощен фактор при разпространяването на COVID-19 ", заключи доцентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР