Няма дама, която да не иска да се чувства добре

...
Няма дама, която да не иска да се чувства добре
Коментари Харесай

Дерматолог: За Бога – забравете за тези разкрасителни процедури, опасни са!

Няма дама, която да не желае да се усеща добре в кожата си. Именно поради това представителките на нежния пол прибягват до какви ли не разкрасителни процедури.

Но по какъв начин ще реагирате, в случай че научите, че някои от тях могат да бъдат доста рискови! Да, тъкмо по този начин!

Поне такова предизвестие пристигна от дерматоложката доктор Анна Долбич. По думите й има няколко разкрасителни процедури, които набират мощ напоследък, само че те са извънредно рискови.

„ За Бога – не си причинявайте това! Последствията може да са големи “, предизвести тя,

И по този начин – напоследък извънредно нашумели са така наречен „ домашни козметични салони “. Става въпрос за услуга дадена козметичка да пристигна в дома ви и там да направи разкрасителните процедури, които желаете.

В други случаи пък доста дами имат домакински козметичен салон и там оферират на по-ниски цени разнообразни разкрасителни процедури.

Но съгласно кожният лекар доктор Анна Долбич в това има няколко рискове. 

Според лекаря козметолозите, работещи вкъщи или ходещи по домовете, употребяват евтини и постоянно неоригинални медикаменти.

„ Адекватният козметик в никакъв случай няма да падне до равнището на домашно посещаване. Затова с такава активност се занимават хора, които не са свързани с медицината “, изясни тя.

„ Освен това те не носят отговорност за резултата от работата, тъй като не подписват „ контракт “ с клиента и не му издават касова записка “, сподели още доктор Долбич.

Лекарят също по този начин предизвести, че козметичните процедури, осъществявани от непроверени експерти, могат да доведат до алергични реакции или анафилактичен потрес. 

Освен това доктор Долбич означи, че сходни операции са рискови заради инфекциозни затруднения, заради които „ пациентът “ ще бъде заставен да прибегне до хирургично лекуване. Лекарят добави, че това е съпроводено с белези по кожата.

„ Единственият вид за посещаване на експерти вкъщи е може би масаж или козметични процедури “, заключи тя. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР