Няма да затварят театри. Това стана ясно след срещата на

...
Няма да затварят театри. Това стана ясно след срещата на
Коментари Харесай

Минеков се отказа да затваря театри

Няма да затварят театри. Това стана ясно след срещата на шефовете на театрите с министъра на културата Велислав Минеков, оповестява bTV.

Припомняме, преди дни той съобщи, че и изиска данни за изразходваните от театрите и оперите средства от 2015 година досега. По негови думи години наред проблемите са били прикривани по политически съображения .

Думите на министъра провокираха остра реакция в театралните среди. Актьорът и някогашен народен представител от ГЕРБ в 44-ото Народно заседание Евгени Будинов упрекна служебното държавно управление, че е решило з а двата месеца на своето ръководство.
 Минеков привиква шефовете на театри поради Обновена
Минеков привиква шефовете на театри поради " необясними задължения "

Министърът желае работна група да направи инспекция в театрите от 2015 година до момента

На днешната среща шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов уточни, че разговорът сред театралните шефове и ведомството е възобновен. Предстои образуване на работна група, която ще взема решение за правилото на финансиране на културните институции след рецесията с ковид.

Запитан за бъдещето на театрите Минеков означи, че е било извънредно положително решение да каже, че ще затваря културните институти, защото по този метод на срещата са се отзовали всички шефове.

Той предложи на театралните шефове срещите им да продължат до края на служебния кабинет, по опция - всяка седмица, " с цел да създадем серия от оферти за възстановяване на бранша, с които да " изнудваме " идващите политици ".

Директорът на Русенския спектакъл Орлин Дяков също удостовери, че не се е обсъждала тематиката за затваряне на театри. Той обаче изрази подозрение, че работната група ще свърши нещо от незабавен порядък.
 Актьори към служебния министър: Реформи - да, закриване на театри - не!
Актьори към служебния министър: Реформи - да, закриване на театри - не!

Евгени Будинов и Христо Мутафчиев не утвърждават отношението към гилдията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР