Няма да загубим никакви пари от . Те са там

...
Няма да загубим никакви пари от . Те са там
Коментари Харесай

Пеканов успокоява: Пари от Плана за възстановяване и устойчивост няма да загубим

„ Няма да загубим никакви пари от. Те са там за нас. В момента, в който той бъде утвърден, те ще стартират да идват ”. Това съобщи вицепремиерът

„ В рекомендациите на Европейска комисия към Плана няма нищо плашещо и изненадващо. Това е естествения развой на връзка. Всички останали страни организират същата връзка ”, сподели още той.
Европейската комисия има два огромни въпроса по Плана за възобновяване, само че Пеканов е спокоен
Получена е противоположна връзка от Европейската комисия по Плана за възобновяване. В нея има 43 въпроса, като два от тях са огромни - в сфера...

„ Няма нищо скандално и сензационно в рекомендациите. Запознат съм с съвсем всички от тях, още преди те да дойдат публично ”, уточни той.

В Плана за възобновяване и резистентност има 56 плана и 47 промени. „ Всеки от плановете е написан в към 40-50 страници. Това са над 3000 страници. Съвсем обикновено е да има мнения, част от тях са механически. Всички страни получават такива мнения. Комисията е длъжна да ги направи ”, разяснява Пеканов.

И добави: „ Няма проект без забележки. Повечето страни са преговаряли с месеци. Румъния съобщи Плана си на 1 май и преговаряха до октомври. Изминали са 6 седмици, откогато ние предадохме нашия. Всяка седмица съм в диалози с Брюксел, работи се по тези мнения. Сега просто те са официализирани ”.

По думите му не е имало опит за скриване на писмото с рекомендациите от Европейска комисия. „ Комуникацията е сред европейските институции и изпълнителната власт. Това е публична връзка, която не се разгласява на всички места, само че всички министерства го имат ”, сподели Атанас Пеканов по Нова телевизия. 
Мика Зайкова: Европейска комисия ни върна Плана за възобновяване с 43 забележки, енергетиката е направена на кайма
Бележките на Европейската комисия по Плана за възобновяване и резистентност към този момент са в България. Това разгласи пред Българска национална телевизия Мика Зайкова от " Има...

„ Всички съставни елементи без енергетика и господство на закона, по които остават политически въпроси, по които ние преговаряме, остават без смяна и би трябвало да стартират да се осъществят. Кога ще се подпише и по кое време ще дойдат парите е обособен въпрос, който не е толкоз заплашителен. Да, има закъснение, само че парите са там и ние не губим нищо ”, безапелационен бе вицепремиерът.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР