Няма да вляза в този тон. Винаги съм казвал, че

...
Няма да вляза в този тон. Винаги съм казвал, че
Коментари Харесай

Денков: Непрекъснато има провокации от страна на президентската институция

" Няма да вляза в този звук. Винаги съм казвал, че институциите би трябвало да демонстрират почитание една към друга ", разяснява министър председателят.

Денков бе безапелационен, че ще дава отговор по метода, по който счита, че би трябвало да дава отговор институцията, която съставлява. Той добави, че ще приказва по метод, който пази българските национални ползи.

Премиерът изчете няколко цитата от Мадридската декларация на 29 юни 2022 година: " Русия би трябвало неотложно да спре тази война и да се изтегли от Украйна ", " Ние сме в цялостна поддръжка на държавното управление и на хората на Украйна и тяхната героична отбрана на тяхната страна ", " Ние препотвърждаваме нашата безусловна поддръжка на украинската самостоятелност и териториална целокупност в границите на интернационално приетите ѝ граници, в това число и интернационалните води ", " Руската федерация е най-съществената и директна опасност за сигурността на страните членки на Северноатлантическия пакт, а също по този начин и на мира и стабилността в евроатлантическата област ".

" Моят въпрос е по кое време нашият президент е имал свое мнение - когато е подписал тези цитати, или когато през днешния ден повтаря едни съветски опорки, които нямат нищо общо с това, което показват членовете на Европейски Съюз и НАТО като позиция ", разяснява Денков. " Българският народен интерес е да спре войната, като Русия изтегли войските си от Украйна, като Украйна стане член на НАТО и ние изградим нашият защитителен потенциал в цялостно сходство с районните проекти, които НАТО одобри във Вилнюс ", сподели още министър-председателят.

Попитан за коментар за думите на президента Румен Радев от през днешния ден, че желае да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война, Денков уточни: " Напротив, този, който упорства да води тази война е кръгът към Путин. Те започнаха тази война. Пак споделям, най-бързият метод тази война да спре е същият този кръг да каже на войските си - " Изтеглете се ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР