Няма да влизам в калните борби между г-н Пеевски и

...
Няма да влизам в калните борби между г-н Пеевски и
Коментари Харесай

Георги Свиленски обвини Борисов: Той даде името за пътя на Копринката, а сега мълчи

" Няма да влизам в калните битки сред господин Пеевски и господин Радев. Ние звук сме дали още 2021 година с първите служебни кабинети. Вчера дадохме на публицистите 80 страници сигнали против дейности на служебни кабинети, 4 министерства. Сега евентуално доста други ще почнат да приказват. Въпросът е за какво господин Борисов мълчи към този момент една седмица, а той даде термина за пътя на Копринката. Сега разбрахме, че президента имал предложение да взе участие в сглобката. Нека каже кой му е предложил, тъй като той няма депутати и гласове. С какво ще взе участие и защо? Ето на тези въпроси би трябвало да се дадат отговори. Според мен Бойко Борисов мълчи, тъй като е в много добра връзка с президентската институция и в този момент не му е комфортно да приказва. След като някой е предложил на президента да взе участие в сглобката аз допускам, че това е той. Президентът го сподели, вицепрезидентът също го сподели пред медиите. Сега Борисов като събере медиите пред пленарна зала дано да изясни предложил ли е на президента и за какво - да му продължи схемите, да му покрие схемите. Това, което знам за Копринков е, че е секретар на президента по вътрешна политика и е главен фактор в кадруването на служебните кабинети. "

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на ПГ на партията Георги Свиленски в ефира на БТВ.

Той разяснява и някои от сигналите против служебните кабинет, които за социалистите са скандални и ощетяващи страната.

" Въпросът е, че когато някой си надвиши пълномощията се стига до тези обстоятелства, където в София регионалният шеф продава парцел за 2 милиона - продава го за 300 хиляди. И сигналът, където едното служебно държавно управление стартира договорката, идва постоянно държавно управление и регионалният шеф стопира договорката, тъй като е корупционна, и го приключва. После идва последващо служебно държавно управление и първото нещо, което прави е да подпише контракта тъкмо за тази договорка. Имот в кв. Изток, който коства 2 милиона, да бъде продаден за 300 хиляди. Направихме 3 парламентарни питания и чуване на вицепремиера Алексиев и нищо. Тръгнете по пътя на парите и ще стигнете до пътя на Копринката както споделя Борисов. Гълъб Донев на депутатските питания дава отговор, че няма нищо и всичко е обикновено ", посочи социалистът.

По отношение на скандалния закон, който разрешава на частните лечебни заведения да продават медикаменти на повишени цени Свиленски е на мнание, че във импортираният закон за публичните поръчки на никое място не се приказва за тези частни лечебни заведения.

" В този закон има доста спорни неща, ние гласувахме срещу оферти закон. На второ четене гласувахме всички оферти срещу ", заключи социалистът.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР