Няма да влизам в калните борби между г-н Пеевски и

...
Няма да влизам в калните борби между г-н Пеевски и
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Борисов даде името за пътя на Копринката, а сега мълчи

" Няма да влизам в калните битки сред господин Пеевски и господин Радев. Ние звук сме дали още 2021 година с първите служебни кабинети. Вчера дадохме на публицистите 80 страници сигнали против дейности на служебни кабинети, 4 министерства. Сега евентуално доста други ще почнат да приказват. Въпросът е за какво господин Борисов мълчи към този момент една седмица, а той даде термина за пътя на Копринката. Сега разбрахме, че президента имал предложение да взе участие в сглобката. Нека каже кой му е предложил, тъй като той няма депутати и гласове. С какво ще взе участие и защо? Ето на тези въпроси би трябвало да се дадат отговори. Според мен Бойко Борисов мълчи, тъй като е в много добра връзка с президентската институция и в този момент не му е комфортно да приказва. След като някой е предложил на президента да взе участие в сглобката аз допускам, че това е той. Президентът го сподели, вицепрезидентът също го сподели пред медиите. Сега Борисов като събере медиите пред пленарна зала дано да изясни предложил ли е на президента и за какво - да му продължи схемите, да му покрие схемите. Това, което знам за Копринков е, че е секретар на президента по вътрешна политика и е главен фактор в кадруването на служебните кабинети. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия и зам.-председател на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски в ефира на БТВ.
Той разяснява и някои от сигналите против служебните кабинет, които за социалистите са скандални и ощетяващи страната. " Въпросът е, че когато някой си надвиши пълномощията се стига до тези обстоятелства, където в София регионалният шеф продава парцел за 2 милиона - продава го за 300 хиляди. И сигналът, където едното служебно държавно управление стартира договорката, идва постоянно държавно управление и регионалният шеф стопира договорката, тъй като е корупционна, и го приключва. После идва последващо служебно държавно управление и първото нещо, което прави е да подпише контракта тъкмо за тази договорка. Имот в кв. Изток, който коства 2 милиона, да бъде продаден за 300 хиляди. Направихме 3 парламентарни питания и чуване на вицепремиера Алексиев и нищо. Тръгнете по пътя на парите и ще стигнете до пътя на Копринката както споделя Борисов. Гълъб Донев на депутатските питания дава отговор, че няма нищо и всичко е обикновено ", посочи социалистът.
" Сотир Ушев е индивида до Весела Лечева, само че не знам каква е ролята му в президентството. Но госпожа Лечева беше министър в два служебни кабинета и от оня ден разбрахме, че е основател във образуването на новата партия на президента " 3 март ". Тя е запазила патента за нея още до момента в който е била член на Българска социалистическа партия. Много патриотична идея беше, излъгаха 280 хиляди жители. Събраха тези подписи без да ги внесат в Народното събрание и в този момент ще ги употребяват за основаване на политически план. Единият сигнал е за Министерство на правораздаването и доставките на храни и горива по времето на служебните кабинети, където Крум Зарков беше длъжностен министър. Скандалният контракт Боташ, за който в този момент плащаме неустойки без да употребяваме количества газ. Министерство на труда и обществената политика купуват парцели в Пловдив, Бургас и Габрово в случай, че министерството има в съседство свободни лични парцели, само че те купуват частни на супер повишени цени. Сигналът е в европейската прокуратура, тъй като става дума и за европейски средства. Също по този начин и за Хасково по повод покровителствани на контрабандни канали. Ние като партия сме си свършили работата, дано прокуратурата да ревизира ", добави националният представител от Българска социалистическа партия.
По отношение на скандалния закон, който разрешава на частните лечебни заведения да продават медикаменти на повишени цени той разяснява: " Управляващите внесоха закона за публичните поръчки и там на никое място не се приказва за тези частни лечебни заведения. В този закон има доста спорни неща, ние гласувахме срещу оферти закон. На второ четене гласувахме всички оферти срещу.
" Докато си приказваме тези неща в страната се подвигат налозите на старите коли, подвига се цената на водата, на мобилните услуги. Цените порастват нагоре, а от ръководещите не се интересуват какво се случва с приходите. Българските жители се забавляват със свадите сред институциите и като пристигна края на месеца би трябвало да си платят налозите ", сподели в умозаключение Георги Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР