Няма да влезем в Европейския съюз, ако трябва да признаем,

...
Няма да влезем в Европейския съюз, ако трябва да признаем,
Коментари Харесай

Бучковски: Няма да влезем в ЕС, ако трябва да признаем, че Гоце Делчев е българин

„ Няма да влезем в Европейския съюз, в случай че би трябвало да признаем, че Гоце Делчев е българин ”, сподели той в отговор на въпрос какво би се случило, в случай че България съобщи, че упорства Северна Македония да признае, че Гоце Делчев е българин като изискване по пътя им за участие в Европейски Съюз  Владо Бучковски, който беше уволнен от поста специфичен договарящ с България.

Той счита, че Гоце Делчев би се срамувал от днешните разногласия сред двете страни.

„ Би се срамувал и аз мисля, че се обръща в гроба, поради своите идеали, поради своите хрумвания. Днес той би бил един от най-големите космополити. В този миг, в който двете държавни управления показват воля с нова методология да не се приказва единствено за историята, а да се приказва повече за бъдещето, считам че опозицията при нас, в нашия парламент, прави нещо, което не би трябвало да прави в този миг “, разяснява той пред Нова ТВ.

Бучковски е безапелационен, че историческата комисия не трябва да стопира да работи.

„ Аз съм правист и настоявам, че договорите би трябвало да се съблюдават и че единственото решение, което ни води към компромис, е спазването на контракта. Декларациите и резолюциите в Народното събрание съгласно мен направиха огромна пакост и по тази причина би трябвало да се върнем към контракта. Договорът е доста добър “, счита той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР