Няма да видим цена на горивата от 3 лв., каментира

...
Няма да видим цена на горивата от 3 лв., каментира
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Горива на цени от 3 лв. няма да видим


Няма да забележим цена на горивата от 3 лева, каментира за бТВ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. Според него е вероятното да има повишаване, само че то ще бъде същото като до момента - в рамките от 6 до 10 стотинки.

Бенчев уточни, че по отношение на цената на горивата всичко се ръководи от пазарните процеси.

" В последните години не е имало лятно повишаване на цената на горивата ", подсети специалистът.

По думите му повишението на цените на горивата много се е забавило, защото цената на суровия нефт се е вдигнала преди няколко седмици.

" Целият петролен отрасъл е сензитивен какво се случва на огромната геополитическа сцена. Това, което е видно от справките на Европейска комисия за цените на едро е, че в прилежащите страни в Румъния и Гърция цените са с към 20-22 стотинки повече за литър. Едно унищожаване на дерогацията ще изравни цените от това, което създава " Лукойл " и това, което има в другите страни ", счита Бенчев.

Той предизвести, че без работеща рафинерия страната мъчно ще се оправи и ще настъпи много сериозна рецесия на доставките на горива у нас.

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива е песимистичен, че нарастването на горивата може да е единствено от 6 до 10 стотинки. Той уточни, че е допустимо да има цени на дизеловото гориво над 2.80 лева По думите му няма никакъв проблем с доставките на горива.

" Горива има, само че интернационалната обстановка на пазара на горива е такава, че суровият нефт нараства ", посочи Хаджидимитров.

Той означи, че продажбите приблизително за интервала са общоприети и няма оттегляне на клиенти поради идното повишаване на цената на горивата. В последните седмици цената на газа също е скочила с 20 стотинки. Природният газ ще се задържи на цена 1.20 лева до края на месец август.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР