Няма да ви отегчавам със статистика, но от нея е

...
Няма да ви отегчавам със статистика, но от нея е
Коментари Харесай

Гешев: И без статистически данни се вижда, че работата на Прокуратурата трайно се подобри


Няма да ви омръзвам със статистика, само че от нея е видно, че трайно се усъвършенства работата на прокуратура та, съобщи основният прокурор Иван Гешев от трибуната на Народното събрание, представяйки 8-месечния отчет за свършеното от държавното обвиняване, представен от БГНЕС.

Пред депутатите Гешев още веднъж акцентира на непрекъснато намаляващия брой на върнатите каузи, които към този миг са едвам 2,8%. Оправданите лица с влезнал мощ правосъден акт пък са 1,9%.

Както и при вчерашното съвещание на правната комисия, основният прокурор още веднъж насочи своето внимание в посока на справяне с битовата престъпност. „ Хората споделят, че това е най-важният за тях проблем. В резултат на активност та на прокуратура та, в партньорство със службите и Министерство на вътрешните работи, са извършени 307 профилирани полицейски интервенции на територията 441 обитаеми места, в 27 области. Разкрити са 497 закононарушения и са арестувани 941 лица. Образувани са над 500 досъдебни производства “, похвали се Иван Гешев. Той сложи акцент върху спада на кражбите в 22% на 5-месечна база от началото на годината, а на грабежите – с 19%. Кражбите на коли също са намалели с 13%.

За следващ път Иван Гешев обърна внимание и на фрапантния спад на телефонните измами, които са намалели с над 90% по отношение на миналата 2019 година „ Ако някой твърди, че в България няма битка с корупцията, ще призная неговата теза, в случай че ми покаже различен интервал от историята след 1989 година с по-добри резултати. Тогава бих се съгласил “, уточни обвинител номер едно във връзка на битката против това закононарушение по високите етажи на властта. По думите му редица европейски проучвания отреждат на страната ни междинни равнища по този индикатор.

Иван Гешев обърна и внимание на някои съответни досъдебни производства, започвайки с обвинения предприемач Васил Божков, който продължава да се намира в Дубай. Той акцентира, че едвам 212 антики от хилядите, които той има в сбирката си, са регистрирани. Колекцията ще бъде обект на съдебно-археологична експертиза от непознати специалисти.

Във връзка с инспекциите, свързани с премиера, Гешев удостовери, че те са 3 на брой. Вече стана ясно и че Борисов е дал пояснения по тях. Те са свързани с информация за парцел в страна от Европейски Съюз, с изтеклите записи с глас, наподобяващ този на Бойко Борисов, както и със фотосите на спалнята му в държавната резиденция в „ Бояна “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР