Няма да удължат срока на офертата за танкерите с втечнен

...
Няма да удължат срока на офертата за танкерите с втечнен
Коментари Харесай

България няма да получи отсрочка за течния газ

Няма да удължат периода на офертата за танкерите с полутечен газ от Съединени американски щати. До 19 август ние би трябвало да посочим терминал за доставка на втечнения газ. Това заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов, който инспектира българския сектор на междусистемната газова връзка България - Гърция.

На 19 август, изтича срокът, в който ръководещите би трябвало да решат желаят ли контрактуваните от предходната власт танкери с полутечен газ от Съединени американски щати или не. За да завоюва още малко време за това решение, спешният щаб изиска пролонгация от американската компания.

Движим се по график, съобщи министърът за интерконектора.

" Графикът е извънредно упорит. Всички би трябвало да работят оптимално кординирано и мобилизирано, с цел да може на 1 октомври по интерконектора да потече газ. Реалистично е, само че е на сериозния път. Ако се забави даже с няколко дни и влезе в употреба през октомври, то тогава газ ще потече от 1 ноември, т.е това ще е с един месец забавяне. Това ще са огромни вреди ", съобщи Христов.

Ако би трябвало ще се работи тук непрекъснато, аз ще съм тук всяка седмица, всички сътрудници са мобилизирани, с цел да не допуснем такова забавяне. Остава компанията " АВАКС " и Ай Си Джи Би да изпълнят уговорките си.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР