Няма да участвам в конгреса на Партията на европейските социалисти

...
Няма да участвам в конгреса на Партията на европейските социалисти
Коментари Харесай

Нинова: Няма да участвам на конгреса на ПЕС

Няма да вземам участие в конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС), разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Нинова напомни, че Българска социалистическа партия е издигнала кандидатурата на Сергей Станишев за президент на ПЕС, остава твърдо зад нея, а той ще получи гласовете на делегатите в Лисабон. „ Той е и единствен претендент, тъй че ще бъде избран отново. Желая му триумф и здраве, тъй като го чакат тежки борби следващата година на европейските избори “, акцентира Нинова.
Тя разгласи, че Българска социалистическа партия поддържа редица от проекторешенията на конгреса, които касаят тематиката за обществена Европа, политиката за младежи, зелена стопанска система, само че има и такива, с които левицата не е съгласна. „ Конгресът ще одобри резолюция за тъждество сред половете, в която се приканва всички държави-членки да ратифицират Истанбулската спогодба и да я приложат в националното си законодателство като „ единствен метод за отбрана на дами от принуждение “, цитира Нинова. „ Не одобряваме това. Изпратила съм писменото си несъгласие, то към този момент е подадено в конгреса. Нашата делегация няма да поддържа тази резолюция с гласовете си “, добави още водачът на Българска социалистическа партия.
Очаква се конгресът да одобри и резолюция по отношение на политика по миграция, в която се предлага всяка страна в Европейски Съюз да поеме солидарна отговорност за приемане на мигранти, което също не се приема от българската левица. Позицията на европейските социалисти и Българска социалистическа партия се разминава още и в интернационалната резолюция, с която ПЕС се солидаризира с Пакта по миграция на Организация на обединените нации и го поддържа.
„ Ето за какво помолих Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия да ме освободи от наличие на конгреса и съм тук “, посочи Нинова и добави, че делегацията ще бъде водена от зам.-председателят на партията Деница Златева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР