Няма да спрем, докато не освободим и последния метър от

...
Няма да спрем, докато не освободим и последния метър от
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да спрем, докато не освободим и последния метър от нашата земя

Няма да спрем, до момента в който не освободим и последния метър от нашата земя, съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение по случай Деня на украинската държавност, представен от Укринформ.
"За нас да живеем в плен, значи да не живеем, да сме подвластни, значи да не съществуваме. Защото несамостоятелна и несвободна Украйна не е Украйна. Не познаваме думата "робство ". Има я в речниците ни, само че не и в главите ни. Ще дадем и последната си риза, ще дадем всичко, което имаме, за това, което е в сърцето ни. Затова ще се борим за нашата държавност до последно - до финален мирис, до последния патрон, до последния боец. Само че не нашия, а на врага ", сподели президентът.
"Ще живеем, с цел да се борим и ще се борим, с цел да живеем. Няма да се предадем, до момента в който не прогоним от вкъщи си и последния окупатор. Няма да спрем, до момента в който не освободим и последния метър украинска земя. Няма да се успокоим, до момента в който не освободим и последното село, последния дом, бунар, череша и върба ", зарече се Зеленски.
"Ние се борим за разнообразни неща, тъй че краят на борбата ще бъде друг за всеки. По смисъл и даже по звучене. На съветски това е неуспех на спецоперация. На украински - победа във войната ", добави той.
Денят на украинската държавност, отбелязван на 28 юли, е основан с президентски декрет на 24 август 2021 година Датата не определена инцидентно - това е денят, когато в Украйна празнуват приемането на християнството в Киевска Рус, напомня Укринформ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР