Няма да спра да повтарям, че COVID-19 е въздушна капкова

...
Няма да спра да повтарям, че COVID-19 е въздушна капкова
Коментари Харесай

Доц. Велизарова: Не можем до безкрай да стоим затворени

 Няма да спра да дублирам, че COVID-19 е въздушна капкова зараза. Когато се затворим, ще понижават случаите. В мига, в който отворим, те ще стартират да се усилват. Не можем до безспир да стоим затворени. Трябва в края на януари да отворим отчасти. На първо място - учениците би трябвало да тръгнат на учебно заведение. Не може повече.

Това съобщи в ефира на bTV доцент доктор Светлана Велизарова, началник на детската клиника към белодробната болница " Света София ".

Тя изясни, че записаният във Англия нов вариант на инфекцията е бил засечен у нас още през месец юни.

" Въпрос на генетична предразположеност на обещано население е дали има по-висока или по-ниска схватливост, както е при всички вируси. Би трябвало вирусът да се прояви до момента. Самото проучване и доказване на този вариант е мъчно. Нищо чудно във вълната през ноември да е имало и от него ", уточни доцент Велизарова.

Тя успокои родителите, че миокардит при децата предизвикват редица инфекциозни заболявания и COVID-19 не прави изключение.

" Детето би трябвало да се следи. Може да получи миокардит и след скарлатина. Това е процентно затруднение в детска възраст ", безапелационен бе медикът.

По думите й проблем ще бъде имунизационният развой у нас, тъй като с тези количества на имунизациите няма да можем да посрещнем имунизирани идващия есенно-зимен интервал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР