Няма да сме тихи - това е лозунгът на мащабен

...
Няма да сме тихи - това е лозунгът на мащабен
Коментари Харесай

Заведенията стягат протест срещу закона за шума: Няма да сме тихи

" Няма да сме тихи " - това е лозунгът на огромен митинг, който готвят от Асоциацията на заведенията в България. Причината за всеобщото неодобрение е новият закон, с който се контролира работното време на увеселителните места по Черноморието и в останалите градове у нас. Според него, те би трябвало да затварят в 22.30 часа.

" В България веселбите, празненствата, концертите и танците към този момент са неразрешени! ", недоволстват притежателите на заведения и техния личен състав след приемането на новия Закон за отбрана от шума. Той бе признат на 20.06.2019 година и посрещнат с всеобща рецензия, а от асоциацията сигнализираха, че от неговото използване ще последват огромни стопански загуби за целия туристически бранш.

" Ще се легитимира приемането на закони без да се прави предварителна оценка на въздействието им и най-много се нарушава естествената логичност на живота на хората в България. Българската асоциация на заведенията работи за увеличение на щастливите хора в България, не на чувството за злощастие. Затова на 27 юни 2019 година от 15 часа ще бъдем пред постройката на Президентството, където управлението на БАЗ ще внесе писмо с искане Президентът да наложи несъгласие на признатия закон за отбрана от шума. Надяваме се той да оцени какъв брой доста проблеми основава, а не отстранява този закон ", аргументират се недоволните. Те приканват да бъдат подкрепени, с цел да " не може страната да ви споделя по кое време да спрете, да се усмихвате, да се радостните или да пеете "

" Ние от БАЗ няма да бъдем тихи и послушни. Каним Ви да се присъедините към нас с цел да можем поредно да защитим ползите на бизнеса и хората, които работят в него! Не! Няма да сме тихи! Няма да се примирим със закон, който ще лиши хиляди почтено работещи българи от прехранване! Ще прогони и дребното останали туристи от Черноморието ни! ", безапелационни са от сектора.

Законът важи за всички обекти без значение бар, нощен клуб, ресторант, кафене или сладкарница. След 23ч няма да се позволява безусловно никакъв звук навън. Ще важи както и за притежателите и шефовете, по този начин и за клиентите. Според БАЗ това е следващ опит да се контролира персоналния живот на хората и метода, по който си прекарват свободното време.

" За нас това е бизнес, който би трябвало да защитим. Бизнес, изграждан с години непосилен труд и ограничения. Бизнес осигуряващ работа на хиляди сервитьори, готвачи, бармани, музиканти, диджеи, танцьори, снабдители, дистрибутори, рекламни организации, пивовари, водачи на таксита и така нататък ", споделят още уредниците на митинга. Те ще изискат несъгласие от президента Румен Радев, а настояванията им ще бъдат импортирани на 27 юни в президентството.

Веднага след митинга против Закона за възбрана на шума ще стартира и втори митинг - още веднъж пред постройката на президентството. В 18.30 екоактивисти още веднъж ще потърсят Радев, който към този момент наложи несъгласие върху Закона за Черноморието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР