Няма да си внеса оставката втори път преди да се

...
Няма да си внеса оставката втори път преди да се
Коментари Харесай

Делян Добрев: Пак бих подал оставка, ако съм сигурен, че ще я приемат

Няма да си внеса оставката повторно преди да се убедя, че резултатът от гласуването ще е друг - това съобщи Делян Добрев пред публицисти откакто молбата му за овакантяване на Народното събрание бе отхвърлена с две следващи гласувания.

" Оттук нататък бих могъл да внеса оставката повторно, само че няма да го направя преди да приказвам с сътрудниците от ГЕРБ и да се убедя, че резултатът от гласуването ще е друг, тъй като в противоположен случай ще загубим още един пленарен ден “, разяснява Добрев. Той акцентира, че продължава да държи на своето мнение и предпочитание за оставка.

И от парламентарната естрада, и по-късно в коментара си пред публицисти, Добрев повтори за следващ път, че по най-бързия метод ще заведе дело против Елена Йончева за клюка. Той хвърли оставка след едноседмичния обществен скандал поради обвинявания от Елена Йончева, че на управителни позиции в община Хасково работят негови родственици и близки. " Още през днешния ден или на следващия ден ще приказвам с юристите си и ще осъждам освен Йончева, а всички, които са ме клеветили в последните 10 дни - да вземем за пример Александър Симов (б.р. - народен представител от БСП).

От парламентарната естрада Добрев се обърна към Йончева с тежко обвиняване: " Вие ще се запомните като мой главорез и палач в политиката. Без съд и присъда, по този начин както вие от Комунистическата партия си знаете! "

Добрев изиска думата, откакто Славчо Велков от Българска социалистическа партия попита, за какво не се пази самичък, а го вършат съпартийците му. " Няма да занимавам Народното събрание с отговори на клеветите на Елена Йончева. Това ми е под достолепието. С госпожа Йончева ще се забележим в съда. Ще я осъждам освен за клюки, само че и за набеждаване. Нека там и в прокуратурата да потвърди изказванията си. Аз тук няма да изгубвам времето на народните представители. Не мисля, че тук би трябвало да се разясняват оскърбителен изказвания. Ако за вас политиката е единствено мятане на тиня, тя няма да ми липсва. Аз съм в политиката, с цел да върша политики ", отговори Добрев.

Политиката в никакъв случай не е била самоцел за мен, нито пък властта, означи още той и направи къс преглед на близо 10-годишната си политическа кариера.

„ Водел съм се от личното схващане къде съм най-полезен за обществото. Поглеждайки обратно, за тези 10 години има доста неща, които съм горделив, че съм приключил и мога да споделя с вас. Мои са предложенията за Закона за акциза и данъчните хранилища “, даде образец той.

„ Направихме голям брой промени в Закона за енергетиката, избрахме самостоятелен състав на КЕВР, създадохме нов модел за ценообразуване, има прогрес и в посока на либерализацията на енергийния пазар. Подписах първия контракт за понижаване на цената на газа. Горд съм, че по моя самодейност се започва изследване на надълбоко в Черно море. ", регистрира той.

Вярвах, че ще ме освободят и по тази причина изброих нещата, с които се гордея, показа по-късно пред публицисти Добрев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР