Няма да се уморя да повтарям, че точно такова машинно

...
Няма да се уморя да повтарям, че точно такова машинно
Коментари Харесай

Цветозар Томов: За десет години се направиха маса глупости с въвеждането на машинното гласуване

Няма да се уморя да дублирам, че тъкмо такова машинно гласоподаване в Европа сега няма. Има го в 160 белгийски общини от общо 600, т.е. в 40 на 100 от Белгия го има. Така, че тези неща не би трябвало с лека ръка да се одобряват. Имаше тежки неправилни изявленията, че който е срещу машинното гласоподаване, е срещу техническия напредък и желал да фалшифицира изборите. Това са безусловно несъстоятелни изказвания, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният член на ЦИК проф.Михаил Константинов.

Местният избор е най-сложния избор в България и там Константинов допуска, че ще има най-тежки проблеми с 6000 машини, както е планувано сега.

Той счита, че отпадането на машинното гласоподаване е добра концепция, само че доста деликатно би трябвало да се реши въобще изгодата от въвеждането на този тип машинно гласоподаване.

По думите му отговорността на депутатите е доста огромна и би трябвало да мислят добре какво да вършат.

Според различен някогашен член на ЦИК - Цветозар Томов, за локалните избори машинно гласоподаване не би трябвало да има.

Най-малкото заради повода, че не сме подготвени да го проведем рационално и няма да можем да го проведем рационално. Ще стане цялостна каша, сподели Томов.

За 10 години се направиха маса нелепости с въвеждането на машинното гласоподаване. Правим едни и същи опити от 2009 година, получаваме едни и същи резултати, и всякога чакаме друг резултат. Това общо взето е симптом на човешка нелепост, добави Цветозар Томов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР