„Няма да се укрия. Имаме семеен бизнес, искат да го

...
„Няма да се укрия. Имаме семеен бизнес, искат да го
Коментари Харесай

Преди дни четирима авери свършиха голяма беля в Слънчака, а сега...

„ Няма да се укрия. Имаме фамилен бизнес, желаят да го завладяват. Не знам за какво съм тук. Майка ми не е добре. Само аз се грижа за нея. Аз също имам здравословни проблеми”. Това сподели обвиненият за присъединяване в проведена незаконна група Атанас Петков пред Специализирания углавен съд.

Той бе единственият, пуснат на независимост след разглеждането на ограниченията за неотклонение на Петков, Радослав Михов и Станимир Кесаров, които бяха изловени преди дни в Слънчака да вършат огромна беля .

Оказа се, че в материалите по делото няма доказателства против Атанас Петков, в случай че изключим показанията на действен служащ, които обаче са зле подплатени.

След въпрос на съдията какъв бизнес има, Петков отговори, че има ресторант.

Обвиняемият е на 36 години, роден е и живее в Несебър. Има компания, която е записана на името на брачната половинка му. По неофициална информация ресторантът му се споделя „ Перла” и се намира в остарелия град. Той бил на доста положително място и към него имало апетити.

В Атанас Петков не са открити неразрешени субстанции, което също бе взето поради от съда. Адвокатката му непосредствено изиска не просто по-лека мярка за неотклонение, а въобще да няма такава. Съдът въпреки всичко постанови „ подписка”.

Тримата обвинени са със приблизително обучение. Водят се неосъждани. Кесаров обаче е бил осъждан, въпреки че към този момент е оправдан. Това бе в допълнение утежняващо събитие за него.

Той и Радослав Михов бяха оставени в ареста. В тях е открит кокаин и има съществени доказателства, че са разпространявали дрога. Установени са голям брой продажби, уточни съдът.

Двамата са от Стара Загора, само че са с сегашни адреси в Несебър.

Кесаров е на 34 години, живее с жена на фамилни начала и има тригодишно дете, за което настоя, че би трябвало да се грижи.

Радослав Михов пък е едвам на 22 години. Работел като таксиметров водач в фамилна компания, записана на името на татко му. Служители в тази компания били и други обвинени по делото, само че не стана ясно тъкмо кои.

Михов живеел в апартамент на квартира, само че не бил самичък. Там била открита дрога под леглото, само че тя била единствено 1,2 грама, стана ясно от пледоарията на юриста му. „ Това е по-скоро за персонална приложимост, не споделям, че е правилно”, добави той.

Само един очевидец твърдял, че си е купувал опиат от Радослав, което не означавало, че той е пропагандатор. Съдът реши обаче, че има задоволително доказателства за незаконна активност.

Той обаче отхвърли изказванията на държавното обвиняване, че е налице проведена незаконна група. Според съдията може да се приказва за два обособени сговора – сред Станимир Кесаров и Радослав Михов и сред Кесаров и Дичко Иванов. Последният също е обвинен, само че прокуратурата му постанови мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв..

Доказателствата на прокуратурата се състоят в обиски и открит кокаин в жилищата на Кесаров и Михов; разпити на очевидци – служители на реда и лица, снабдявали се с дрога; специфични разследващи средства.

По неофициална информация очевидец сочел като доставчик на групата лице на име Стоян от София. В този аспект обаче липсвали други детайлности, прецизира Флагман.бг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР